Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι



Συνεχίζονται, παρά τις αντιξοότητες τόσο λόγω του καιρού όσο και του δύσβατου της περιοχής, οι έρευνες της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ και της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό του 65χρονου από το Λιοπέτρι, ο οποίος αγνοείτο από χθες το απόγευμα όταν είχε μεταβεί με τον γιο του, 39 χρόνων, στην περιοχή Κάος στην Ξυλοφάγου για ψάρεμα με καλάμι.


Σε δηλώσεις του ο Υπαστυνόμος Μάρκος Πέτρου, Υπεύθυνος του ΤΑΕ των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, είπε ότι «γύρω στις 10.04 σήμερα το πρωί σε πολύ κοντινό σημείο από το μέρος όπου φαίνεται να ψάρευαν τα δύο ελλείποντα πρόσωπα, εντός της θάλασσας έχει ανευρεθεί η σορός νεκρού άνδρα, η οποία και έχει ανασυρθεί. Δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη αναγνώριση της σορού».

Πρόσθεσε πως «οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται παρά το δύσβατο της περιοχής και τις αντιξοότητες λόγω του καιρού».

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτρου, «η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας σε συνεργασία με τις αρχές της Δημοκρατίας προσπαθούν να εντοπίσουν δύο άτομα, πατέρα και γιο, οι οποίοι έχουν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα. Τα δύο άτομα φαίνεται με καλάμια από τη στεριά» στην περιοχή Κάο στην Ξυλοφάγου.

Ανέφερε ακόμα ότι «από τις 10.50 χθες το βράδυ που ειδοποιήθηκε η Αστυνομία έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο το ελικόπτερο της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ειδικά σκάφη για τον εντοπισμό των δύο ατόμων. Στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας έχει στηθεί ειδικό κέντρο κρίσεως για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών» που ξεκίνησαν.

Μέχρι σήμερα το πρωί, συνέχισε ο κ. Πέτρου, «οι έρευνες της Αστυνομίας απέβησαν άκαρπες και γύρω στις 10.04 το πρωί εντοπίστηκε η σορός ενός νεκρού άνδρα, η οποία και έχει ανασυρθεί».


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου