Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Καρπασία


Μετά από 42 ολόκληρα χρόνια θα εορταστούν τα Θεοφάνεια και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Εορτασμός των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί και στην κατεχόμενη Καρπασία. 

Οι εορτασμοί για τα Θεοφάνεια θα ζωντανέψουν και πάλι μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας” Παύλος Ιακώβου υπολογίζεται ότι θα μεταβούν στα κατεχόμενα γύρω στους 800-1000 πιστούς.

“Μετά από 42 χρόνια θα τελεστούν και πάλι οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην πόλη μας” είπε ο κ. Ιακώβου, εκφράζοντας την ελπίδα το 2016 να είναι η χρονιά επανένωσης της Κύπρου.

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας ανακοίνωσαν ότι η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Ακολούθως “στη δική μας θάλασσα, στη Γλώσσα, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων”.

“Θα ξαναζωντανέψουν οι στιγμές που τόσο μας έλειψαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Επισκοπή Καρπασίας, σε συνεργασία με τις κοινότητες του διαμερίσματος, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας. Θα ακολουθήσει καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θύρσου στη Γιαλούσα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου