Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Στα λευκά οι ορεινές κοινότητες της Πάφου



Στα χιόνια ντύθηκαν αρκετές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου σήμερα ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Επαρχίας Πάφου το χιόνι άρχισε να πέφτει από χθες βράδυ και αρκετές κοινότητες ντύθηκαν στα λευκά , ανάμεσα στις οποίες η Παναγιά, η Ασπρογιά, ο Κάθηκας, η Λετύμπου και  ο Στατός – Άγιος Φώτιος. 


Συνέπεια της ελαφράς χιονόπτωσης, αρκετοί δρόμοι της Επαρχίας να είναι ολισθηροί.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Στατού -  Άγιου Φώτιου,  Ιωάννης Καμπούρης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στην κοινότητα του το χιόνι άρχισε να πέφτει από χθες τα μεσάνυκτα με την αλλαγή του χρόνου και μέχρι σήμερα το πρωί έφτασε στα 4 με 5 εκατοστά. 

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της κοινότητας, όπως είπε, ξύπνησαν μέσα σ’ ένα κάτασπρο τοπίο. Τα τζάκια στο Στατό, ανέφερε, άναψαν από τον Οκτώβριο μήνα ωστόσο σήμερα στην περιοχή, συμπλήρωσε, επικρατεί τσουχτερό κρύο. 

Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στις παράξενες φετινές καιρικές συνθήκες, αφού στην κοινότητα του χιόνισε χωρίς ωστόσο να έχουν προηγηθεί βροχοπτώσεις. Πέρσι, ανέφερε ενδεικτικά, στην περιοχή του είχε χιονίσει πολύ πιο νωρίς.

Ο Στατός – Άγιος Φώτιος βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 960 μέτρων. 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το χιόνι στην κοινότητα του άρχισε να πέφτει από χθες το βράδυ. 

Οι δρόμοι στην κοινότητα, συνέχισε, “δεν είναι επικίνδυνοι ωστόσο αρκετά ολισθηροί”. 

Ο κ. Τούρβας ανέφερε πως ο Κάθηκας βρίσκεται σε υψόμετρο 660 με 700 μέτρα και στην περιοχή επικρατεί τσουχτερό κρύο.

Πρόσθεσε πως τον Κάθηκα τον επισκέφτηκαν φέτος για τις γιορτές πολλοί ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, ενώ κάποια από τα εστιατόρια της περιοχής που έχουν παραμείνει ανοικτά προσελκύουν πολλούς επισκέπτες και σήμερα, ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Ενδεικτικά ανέφερε πως πέρσι στον Κάθηκα δεν χιόνισε ωστόσο είχαν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις σε αντίθεση με φέτος που “η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ, το κρύο είναι τσουχτερό, στην περιοχή χιόνισε, ωστόσο οι βροχές δεν επισκέφτηκαν τον Κάθηκα”, όπως είπε .

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου υπάρχει έντονη θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν  δυνατοί άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου