Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Έξι μέρες στο κελί κατέληξαν τέσσερα πρόσωπα για ναρκωτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον 4 ατόμων ηλικίας 18, 20, 24 και 28 χρόνων από τη Μουτταγιάκα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, κατοχής 2 κιλών και 224 γραμμαρίων ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Η Αστυνομία εξετάζει εναντίον του 24χρονου  αδικήματα που σχετίζονται με αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις , ενώ εναντίον του 28χρονου εξετάζεται το αδίκημα για επίθεση κατά αστυνομικού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ύστερα από πληροφορία ότι σε περιοχή στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά το χωριό Σκαρίνου, θα γινόταν διακίνηση ναρκωτικών, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο χώρο.
Υπό παρακολούθηση τέθηκε επίσης αυτοκίνητο που οδηγείτο από Ελληνοκύπριο ηλικίας 24 χρόνων, με συνοδηγό Ελληνοκύπρια ηλικίας 20 χρόνων, οι οποίοι διαμένουν στην Μουτταγιάκα της επαρχίας Λεμεσού.
Τα δύο πρόσωπα συναντήθηκαν με νεαρό ηλικίας 28 χρόνων που οδηγούσε μοτοποδήλατο και άλλο νεαρό ηλικίας 18 χρόνων, που έφτασε στη περιοχή με αυτοκίνητο. Και οι δύο νεαροί είναι επίσης από τη Μουτταγιάκα.Τα μέλη της ΥΚΑΝ αντιλήφθηκαν τον 18χρονο να παραλαμβάνει ένα νάιλον σακούλι από τον 28χρονο.
Το αυτοκίνητο του 24χρονου και της 20χρονης θεάθηκε στη συνέχεια από την Αστυνομία να ακολουθεί το αυτοκίνητο του 28χρονου στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού προς Λευκωσία.
Παρά την έξοδο Χοιροκοιτίας τα δύο αυτοκίνητα εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου και κατευθύνθηκαν στον παλαιό δρόμο παρά την έξοδο Σκαρίνου. Στη συνέχεια τα δύο οχήματα εισήλθαν σε χωματόδρομο όπου ο 18χρονος θεάθηκε να βγαίνει από το αυτοκίνητο του και να τοποθετεί το νάιλον σακούλι κάτω από ένα δέντρο.
Αμέσως τα μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν τον νεαρό και παρέλαβαν το σακούλι εντός του οποίου υπήρχαν 2 κιλά και 224 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Ο 18χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία.
Ο 24χρονος μόλις αντιλήφθηκε τα μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησε με το αυτοκίνητο του να διαφύγει από το χώρο, οδηγώντας  αλόγιστα και επικίνδυνα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Ο νεαρός ανακόπηκε από την Αστυνομία και συνελήφθηκε για το αδίκημα της αμελούς και επικίνδυνης πράξης. Επίσης συνελήφθηκε και η 20χρονη συνοδηγός του.
Στη προσπάθεια του να διαφύγει ο 28χρονος επιτέθηκε σε μέλος της ΥΚΑΝ και συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης κατά αστυνομικού.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου