Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ρίχνουμε αυγά στον τοίχο

 
ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 ΠΙΤΤΑΚΗ
Είναι γενική η αίσθηση ότι έχουμε μπλέξει, και το χειρότερο, είναι η γενική αμηχανία ως προς τη συνέχεια. Οι «ευρηματικοί» συνήθως πολιτικοί μας αποφεύγουν φρονίμως να ισχυρισθούν ότι «κάτι ξέρουν», «κάτι μπορούν» και «κάτι ετοιμάζουν». Τουλάχιστον αυτήν τη φορά αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια. 42 χρόνια συμπληρώνει φέτος η κατοχή και οι πολιτικοί στον κόσμο τους. Χαμένοι στα μικροκομματικά παιχνίδια τους. Ποιος θα κερδίσει και σε βάρος ποιου.


Για τον Πρόεδρο τα λέμε καθημερινά. Ούτε τους ξένους καταφέρνει για την τουρκική αδιαλλαξία να πείσει, ούτε τους δικούς μας να ηρεμήσει. Δείχνει ότι δεν μπορεί να περάσει προτάσεις ουσιαστικές αλλά και συμβολικές και «κλειδώνεται» μέσα στον γνωστό κυκεώνα των τουρκικών δηλώσεων. Ο εφιάλτης μιας αποτυχίας των συνομιλιών φοβάμαι πως πλησιάζει.

Οι «μικροί» της αντιπολίτευσης ψάχνονται. Προοπτικές υπάρχουν, η διάθεση εκδηλώνεται, αλλά η μάχη για την καρέκλα δεν αφήνει κανέναν να σκεφτεί πιο οραματικά.

Και μένει το Δημοκρατικό Κόμμα, που μέχρι στιγμής δείχνει να ξέρει που θέλει να πάει και τι θέλει να κάνει. Σκληρή η αντιπολίτευση από τον Αρχηγό μας και η πίεση ασφυκτική στις κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα, η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται για το ποιος φταίει, αλλά τι πρέπει να γίνει για να τερματιστεί το κυπριακό δράμα. Αποδεικνύεται ότι ο τρόπος που πολιτευθήκαμε δεν οδήγησε την Κύπρο στην απελευθέρωση της... Άρα, ή δεν κάνουμε τίποτα σωστό ή η Τουρκία εκεί που «κλείνει» ένα πρόβλημα δημιουργεί άλλο. Ό,τι και να συμβαίνει πρέπει να εξευρεθεί η «θεραπεία». Δικαιολογημένα πολλοί άνθρωποι έχασαν όλες τους τις ελπίδες. Μήπως έφτασε η ώρα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να επιβληθεί η εθνική συναίνεση; Διότι και ετούτη η διαπραγμάτευση μου θυμίζει αυτόν που ρίχνει αυγά στον τοίχο...

ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΤΤΑΚΗ
ΠΡΟΕΔ. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΚΟ ΑΜ/ΣΤΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου