Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ύμνος της Πάφου. Ο Μίμης Πλέσσας μελοποιεί ποίημα του Βαγγέλη Μαυρονικόλα


Σε υλοποίηση της πρότασης που δέχτηκε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για την μελοποίηση ενός Ύμνου για την πόλη μας, σε στίχους συμπολιτών μας ποιητών,  ο καταξιωμένος μουσουργός Μίμης Πλέσσας απέστειλε στον Δήμαρχο επιστολή  σχετικά με την τελική επιλογή του ποιήματος.


Σημειώνεται ότι η ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της Πάφου στην ιδέα αυτή ήταν εντυπωσιακή, αφού ο Δήμος έλαβε και προώθησε στον μεγάλο συνθέτη αρκετές δεκάδες ποιήματα γνωστών και καταξιωμένων συμπολιτών μας.  

επιστολή 

Αξιότιμοι και αγαπητοί φίλοι.
Δεχθείτε και μεταβιβάστε τον θαυμασμό μου για την επιλογή των ποιημάτων για τον ύμνο της Πάφου που μου αποστείλατε και μου παρέδωσε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.
Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ποιο μεταξύ των 4 επικρατέστερων θα μελοποιούσα. Τελικά, διάλεξα το ποίημα του Βαγγέλη Μαυρονικόλα με προσωρινό τίτλο «Καλωσόρισμα στην Πάφο- το 1183 π.Χ.» και με το τέλος της επωδού το ονόμασα «Χρυσοφιλούσα Πάφος».
Μελοποίησα το ποίημα και θα δοκιμάσω να το ενορχηστρώσω.
Πρέπει, όμως, να ξέρω και σας παρακαλώ ενημερώστε με, αν πρέπει να είναι για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία ή για μπάντα και αντρική χορωδία.
Πιστεύω πως εσείς πρέπει να αναγγείλετε στον ποιητή Βαγγέλη Μαυρονικόλα την απόφαση μου της μελοποίησης του ποιήματος του, συγχαίροντας τον.
Καλή Άνοιξη και καλή μας επιτυχία.
Φιλικά.
Μίμης Πλέσσας
Συνθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου