Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Νικήτρια στο Φοιτητικό Διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge η ομάδα του CIIM


Νικήτρια στο Φοιτητικό Διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, αναδείχθηκε η ομάδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεύθυνσης Κύπρου (CIIM), επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά και με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει το Ινστιτούτο.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Society of Cyprus.


Η νικήτρια ομάδα του CIIM που πήρε μέρος στο  διαγωνισμό κερδίζοντας εκτός από την πολύτιμη εμπειρία και χρηματικό βραβείο ύψους €2.000, χορηγός του οποίου ήταν η επενδυτική εταιρεία XM.com, απαρτιζόταν από τους φοιτητές Νικόλα  Θεοφίλου, Σμαράγδα Δημητρίου, Πλούταρχο Ακρίτα, Μάριο Χριστοδούλου και Ιωσηφίνα Μικέου.

Η ομάδα του CIIM θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην επόμενη φάση του διαγωνισμού,  που θα διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου του 2016, στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και θα λάβουν μέρος  πανεπιστήμια από την  Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Τα πανεπιστήμια που διαγωνίστηκαν με το CIIM στην πρώτη φάση του διαγωνισμού του Ινστιτούτου CFA είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Οι ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και αποτελούνταν από τρεις έως πέντε φοιτητές, ετοίμασαν και παρουσίασαν την επενδυτική τους ανάλυση και εισηγήσεις όσον αφορά στην αγορά / πώληση / διατήρηση της μετοχής της εταιρείας Cosmos Insurance Public Company Limited. Η παρουσίαση, που έγινε στο  Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία  στην  Λευκωσία, ήταν  το αποκορύφωμα έρευνας, συνεντεύξεων με τη διεύθυνση της  εταιρείας, καθώς και με ανταγωνιστές  και  πελάτες.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του CFA Society of Cyprus κ. Ιωάννης Γεωργίου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του τόσο προς την ομάδα που αναδείχθηκε νικήτρια, όσο και προς όλους όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό, καθώς και στους εθελοντές, ενώ  πρόσθεσε ότι ήταν μια πολύ θετική εμπειρία για όλους όσους είχαν εμπλακεί. 

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Διευθυντής  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στο CIIM, ο οποίος είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την παροχή συμβουλών προς την νικήτρια ομάδα, ανέφερε: «Η καθιέρωση του ετήσιου διαγωνισμού από το CFA Society of Cyprus έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία, με μεγάλα οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους. Πρώτον, είναι μια ευκαιρία για να συνδέσει τον ακαδημαϊκό κόσμο με τον επαγγελματικό κλάδο και να ενισχυθεί η συνεργασία. Την ίδια στιγμή, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν το πνεύμα ομαδικότητας και να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες από πρακτικά προβλήματα της πραγματικής ζωής, που θα αποτελέσουν συμπλήρωμα στις ακαδημαϊκές τους γνώσεις. Εκτός αυτού, η νικήτρια ομάδα έχει το προνόμιο και την ευκαιρία να ανταγωνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα με τη συμμετοχή της στον περιφερειακό και παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το CFA Institute».
Τέλος ο κ. Πάμπος Παναγιώτου Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας XM.com, χορηγού εταιρείας του φετινού διαγωνισμού, συνεχάρη τη νικήτρια ομάδα και επέδωσε τα βραβεία. Ο κ. Παναγιώτου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του να συνεχίσει να στηρίζει τον CFA Society of Cyprus και το διαγωνισμό Research Challenge του CFA Institute

Τη διοργάνωση του Research Challenge ανέλαβε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, ενώ χορηγός ήταν η επενδυτική εταιρεία XM.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου