Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ…


Στην πατρίδα μας, με όλα αυτά που ήρθαν στην επιφάνεια, και πόσα ακόμη θα ακολουθήσουν ένας Θεός ξέρει, και παρόλο που έχουν ληφθεί νομοθετικά και άλλα μέτρα- που πιθανόν να είναι επιλεκτική η εφαρμογή τους ή ανενεργή-, η γάγγραινα της διαφθοράς συνεχίζει να μαστίζει την πολιτική ζωή, τον δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό.

Δυστυχώς βέβαια είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία μας η αντίληψη και μερικές φορές μάλιστα η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται έως και μοιρολατρική, πως δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. Ή ακόμη, και αυτό είναι το χειρότερο, με τον «ιδιωτισμό», με τη μη συμμετοχή μας  στα κοινά ή την αποχή μας από τις εκλογές νομιμοποιούμε τη διαφθορά. Δεν συνειδητοποιήσαμε πως με αυτή τη συμπεριφορά μας λειτουργούμε έμμεσα μεν ως υποκινητές των μελλοντικών υποψηφίων διεφθαρμένων, αλλά και σε βάρος του εαυτού μας και του κοινού συμφέροντος. 

Τι προκάλεσε και προκαλεί η διαφθορά στον τόπο μας; Γενικά ομιλούντες θα λέγαμε πως: αποστερεί πόρους από το κράτος, από τον τόπο μας, οι οποίοι μπορούν να διοχετευτούν σε κοινωνικές παροχές, να συμβάλουν στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και στη διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Πέραν του ότι εκ των πραγμάτων αυξάνει τους δείκτες εγκληματικότητας με όλες τις κοινωνικές αρνητικές συνέπειες.

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα με όλα αυτά που ήρθαν στην επιφάνεια η κοινωνία μας φαίνεται να έχει ευαισθητοποιηθεί και να αντιδρά. Χρειάζονται όμως οι κατάλληλα δομημένοι μηχανισμοί που μέσα από τη νομιμοποίησή τους και τη δράση τους θα κτυπήσουν στη ρίζα της τη διαφθορά και θα εμπεδώσουν το απαιτούμενο αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών. Ας δούμε επιτέλους την ποιότητα κοινωνικής ζωής, την ευημερία και το επίπεδο της δημοκρατίας όπως λειτουργεί σε χώρες που βρίσκονται στο χαμηλό επίπεδο διαφάνειας πχ Σουδάν, Βόρειος Κορέα, Αφγανιστάν, Σομαλία.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ ΠΙΤΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗ.ΚΟ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου