Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πρόστιμο 250 ευρώ σε 600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα στέλνει το ΥΠΟΙΚ


Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί περιθώριο μερικών ημερών στους οδηγούς για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους πληρώνοντας όχι μόνο το κόστος των ασφαλίστρων αλλά και πρόσθετο τέλος 250 ευρώ. Σας προτείνουμε 2 εναλλακτικές και άμεσες λύσεις για να αποφύγετε το πρόστιμο: Λύση1 και Λύση2.



Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστα τα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα έχει χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών προκειμένου είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών.\


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου