Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τραγωδία. Δύο νεκροί δασοπυροσβέστες στην φωτιά της Σολέας


Δύο νεκροί δασοπυροσβέστες, είναι ο τραγικός απολογισμός, σε ανθρώπινα θύματα, της χθεσινής δεύτερης μέρας πυρόσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Σολέας.

          Πρόκειται για τους Ανδρέα Σοφοκλέους, 49 ετών, από τη Λευκωσία και τον Μάριο Αριστοτέλους, 44 ετών, επίσης από τη Λευκωσία.
Οι δύο επέβαιναν μαζί με τρίτο δασοπυροσβέστη σε πυροσβεστικό όχημα, του Τμήματος Δασών, το οποίο, γύρω στις 5.30μ.μ. χθες, ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου Σολέας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κατέπεσε σε χαράδρα, βάθους 40 μέτρων περίπου.


          Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν και οι τρεις επιβάτες του οχήματος. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 49χρονου. Ο 44χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου γύρω στις 10.55μ.μ., υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τρίτος δασοπυροσβέστης, όπως διαπιστώθηκε υπέστη κάταγμα αυχένα και κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή εκτός κινδύνου.


          Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, επανάρχισαν τη ρήψη νερού, στις 5.40π.μ., συνδράμοντας έτσι στις προσπάθειες των επίγειων τμημάτων, που συνέχισαν το έργο της πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
          Παρ’ όλες τις προσπάθειες, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας κατακάψει μέχρι στιγμής μεγάλες εκτάσεις από άγρια βλάστηση και δέντρα, που εκτίνεται από την περιοχή του χωριού Κούρδαλι, μέχρι την περιοχή της Ασίνου.