Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η Γαλλία συνέτριψε την Ισλανδία με 5-2



Στο πιο παραγωγικό από άποψης γκολ παιγνίδι μέχρι τώρα στο Euro2016, η Γαλλία συνέτριψε με 5-2 την Ισλανδία και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία σε ένα παιγνίδι που προμηνύεται συγκλονιστικό.


Σαν βροχή έπεφταν τα γκολ στην ισλανδική εστία στο α` ημίχρονο αφού οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν την κάθε ευκαιρία που βρήκαν σε αντίθεση με τους Ισλανδούς που αστόχησαν στις δικές τους. Το σκορ άνοιξε ο Ζιρού στο 12` με εύστοχο πλασέ από αριστερά ενώ στο 20` ο Πογκπά με κεφαλιά μετά από κόρνερ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου, στα δυο τελευταία λεπτά οι Γάλλοι σημείωσαν ακόμη 2 γκολ! Πρώτα με τον Παγιέ με εύστοχο σουτ έξω από την περιοχή και στη συνέχεια με τον Γκριεζμάν ο οποίος αφού έφυγε μόνος στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 4-0.

Στο β' ημίχρονο οι Ισλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι δεν είναι σάκος του μποξ για τους Γάλλους και ότι η μέχρι τώρα πορεία τους δεν ήταν τυχαία, και κατάφεραν νωρίς να μειώσουν με τον Σίγκθορσον στο 56' μετά από εύστοχη προβολή. Η χαρά τους όμως διήρκεσε μόνο 3 λεπτά αφού στο 59' ο  Ζιρού με κεφαλιά αποκατέστησε την τάξη πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το δεύτερο του γκολ στο παιγνίδι. Στο 84' ο Μπιάρναρσον με στριφτή κεφαλιά έκανε το 5-2 για τους Ισλανδούς που αρνούνταν να παραδοθούν.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε συγκινησιακή  ατμόσφαιρα με τους Γάλλους φιλάθλους να επευφημούν την ομάδα τους για την εμφάνιση και πρόκριση στους "4" και τους Ισλανδούς, φιλάθλους και παίκτες να αλληλοαποθεώνονται με τη γνωστή πια ιαχή των Βίκινγκς, για μια πορεία η οποία επάξια κέρδισε την καθολική αναγνώριση.

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72’ Μανγκαλά), Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν, Παγέ (80’ Κομάν), Ζιρού (60’ Ζινιάκ).

Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Άρνασον (46’ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρτσον, Άρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Άρον Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Σίγκθορσον (83’ Γκούντγιονσεν), Μπόντβαρσον (46’ Φινμπόγκασον)