Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Πορτογαλία κέρδισε την Ουαλία και πέρασε στον τελικό του Euro 2016



H Πορτογαλία κέρδισε την Ουαλία με 2-0 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Euro 2016 όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον  νικητή του ζευγαριού Γαλλία- Γερμανία ο οποίος θα βγει απόψε. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πορτογάλους, ο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο και δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ηταν η πρώτη νίκη των Πορτογάλων στη διοργάνωση η οποία αποδείχθηκε χρυσή.


Μετά από ένα άγονο α' ημίχρονο, όπου οι δυο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνες τους, οι Πορτογάλοι μπήκαν φουριόζοι στο β' και άνοιξαν πολύ νωρίς  το σκορ.  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ασύλληπτο επιτόπιο άλμα και δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκερέιρο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ουαλίας, στο 50’. Τρία λεπτά μετά, η Πορτογαλία ουσιαστικά "σκότωσε" τον αντίπαλο της.  Ο Ρονάλντο και πάλι, έκανε συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Νάνι έκανε την προβολή και νίκησε τον Χένεσεϊ, κάνοντας το 2-0.

Στο διάστημα που απέμενε, η φιλότιμη αλλά χτυπημένη από απουσίες στον χθεσινό αγώνα, Ουαλία, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι σε αντίθεση με την αντίπαλο της η οποία είχε κάποιες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Πορτογάλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους σε τελικό Euro, 12 χρόνια μετά (είχαν ηττηθεί το 2004 από την Εθνική Ελλάδος με 1-0) και την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά το τρόπαιο.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα (79’ Μουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74’ Αντρέ Γκόμες), Νάνι (87’ Κουαρέσμα), K. Ρονάλντο

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66’ Τζ. Γουίλιαμς), Α. Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ (58’ Βόουκς), Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (63’ Τσερτς)