Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Στο πόδι και χθες η πυροσβεστική



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 11.16 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε σοφίτα ιδιωτικής οικίας στον 1ο όροφο στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη, στο Πέρα Χωρίο Νήσου. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Νήσου καθώς επίσης και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακρόπολης (Λοχία Σπύρου Τταντή) με τέσσερα συνολικά πυροσβεστικά Οχήματα και η ώρα 12.48 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.


Έγινε χρήση τεσσάρων αναπνευστικών συσκευών και της συσκευής θερμικής απεικόνισης για εντοπισμό της πυρκαγιάς λόγω πυκνού καπνού καθώς επίσης και τυλικτήρων νερού. Έγινε αποδόμηση της οροφής της οικοδομής για την τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ένα άτομο (ιδιοκτήτης κατοικίας) βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και αφού απομακρύνθηκε από την οικία ,του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από προσωπικό του ασθενοφόρου. Η αιτία της πυρκαγιάς ήταν ηλεκτρικό πρόβλημα και υπερθέρμανση εύφλεκτων υλικών στον χώρο της  σοφίτας. Η ζημιά κυμαίνεται στα  €5000.

Η ώρα 15.20 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οροφή ξύλινης υπό ανακαίνιση κατοικίας μεταξύ των χωριών Μοσφιλωτής και Λυμπιών. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Νήσου καθώς επίσης και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακρόπολης (Λοχία Σπύρου Τταντή) με συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά Οχήματα και η ώρα 16.20 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Έγινε χρήση δυο αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρων νερού.

Δεν βρισκόταν κανένας μέσα στην οικία την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Προηγουμένως εκτελούνταν εργασίες υγρομόνωσης της οροφής. Η ζημιά κυμαίνεται περίπου στα  €3000.

Η ώρα 01.39 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε τρια καταστήματα στον ισόγειο χώρο του City Plaza στη Λεωφ Μακαρίου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πύλης Πάφου, το Σταθμό Ακροπόλεως (Λοχία Σπύρου Τταντή) και Καϊμακλίου και η ώρα 02.45 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Από την πυρκαγιά το ένα κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση έξι αναπνευστικών συσκευών, δυο τυλικτήρων και ενός αυλού πέραν των 6mm. Στο κατάστημα από όπου ξεκίνησε πωλούνται είδη ένδυσης, ενώ τα άλλα δυο καταστήματα ήταν κενά. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στα δυο παραπλήσια καταστήματα μέσω του συστήματος κλιματισμού. Τα αίτια της πυρκαγιάς καθώς επίσης και οι ζημιές θα υπολογιστούν σήμερα.



κυπε