Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Λεμεσό. Στο κενό εμπορευματοκιβώτιο βάρους 25 τόνων.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από ατύχημα που συνέβη το πρωί στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού, όπου λόγω βλάβης των φρένων της γερανογέφυρας 3, έπεσε στο κενό εμπορευματοκιβώτιο βάρους 25 τόνων. 
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι είναι ο δεύτερο παρόμοιο ατύχημα που συμβαίνει τα τελευταία 24ώρα στον εν λόγω χώρο και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανησυχούν ιδιαίτερα.

Το εμπορευματοκιβώτιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν εργαζόμενοι, κατέληξε στο κουβούκλιο όπου βρίσκονται συνήθως οι υπάλληλοι της εταιρείας για την καταγραφή των εμπορευματοκιβωτίων, ωστόσο εκείνη την ώρα, οι υπάλληλοι που εργάζονταν εκείνη την ώρα, έτυχε να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις πέντε το πρωί, στη γερανογέφυρα 3, και όπως δήλωσε στην enimerosi.com, αυτόπτης μάρτυρας, της πτώσης ακούστηκε δυνατός θόρυβος. « Έτυχε και ήμασταν λίγα μέτρα μακριά, όταν ακούσαμε το δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδαμε το εμπορευματοκιβώτιο να πέφτει από ύψος 30 μέτρων και να κτυπά με δύναμη στο κουβούκλιο όπου συνηθίζαμε να είμαστε. Σοκαριστήκαμε.  Πρέπει να λάβουν μέτρα, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο, διότι στο τέλος της ημέρας θα θρηνήσουμε θύματα» ανέφερε ενδεικτικά.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πριν από λίγες μέρες, όταν και πάλι λόγω βλάβης άλλης γερανογέφυρας, εμπορευματοκιβώτιο έπεσε από ύψος στο κενό, σε σημείο όπου δεν βρισκόταν κανένας εργαζόμενος.  Τα δύο περιστατικά έχουν ανησυχήσει έντονα τους εργαζόμενους οι οποίοι θέτουν θέμα ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο.