Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στην πτέρυγα Α4 ο Ρίκκος

Πέρασε το πρώτο βράδυ στις Κεντρικές Φυλακές ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος θα παραμείνει εκεί για 3,5 χρόνια.
 Όμως, επειδή ένας χρόνος φυλακής αντιστοιχεί με 9 μήνες και δεδομένου ότι, δίδονται και οι ανάλογες χάρες σε κάθε κρατούμενο, αναμένεται να βγει σε δύο χρόνια.

Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, είναι η πρώτη που επιβάλλεται σε ένα δημόσιο αξιωματούχο.
Το Δικαστήριο, κατά την ανάγνωση της αιτιολογίας της απόφασής του, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο φαινόμενο της διαφθοράς, το οποίο ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μεταφέρθηκε λίγη ώρα μετά την απόφαση Δικαστηρίου στις Κεντρικές Φυλακές, όπου και θα εκτίσει την ποινή φυλάκισής του. Όπως είχε ανακοινωθεί και πριν από την απόφαση, σε περίπτωση φυλάκισης θα ακολουθούντο όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για μεταφορά του στις Κεντρικές, όπως και έγινε.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου πλέον θα βρίσκεται στην πτέρυγα 4 Α, η οποία είναι μικρής χωρητικότητας συγκριτικά με τις υπόλοιπες πτέρυγες των Κεντρικών. Η πτέρυγα είναι χωρητικότητας 12 συνολικά ατόμων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι,  ζήτησε μάλιστα από τους δεσμοφύλακες να τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με όλους τους υπόλοιπους κρατουμένους.