Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Νεότερα στοιχεία για τις γυμνές φωτογραφίες ανήλικης που διέρρευσαν στο διαδίκτυο

Σε συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να προβεί αύριο η 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου της Λεμεσού,  της οποίας οι γυμνές φωτογραφίες, προϊόν  εκβιασμού από 14χρονο συμμαθητή της, διέρρευσαν στο διαδίκτυο. 
Η ανήλικη έχει και άλλα να πει εις βάρος τόσο του 14χρονου  όσο και εις βάρος συμμαθητριών της οι οποίες την απείλησαν επανειλημμένα μετά τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Η μητέρα της ανήλικης είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση, ώστε αφενός μεν να προστατευτούν όλοι οι ανήλικοι εμπλεκόμενοι, αφετέρου η διεύθυνση του σχολείου και το Υπουργείο Παιδείας ευρύτερα να λάβουν εκείνα τα μέτρα για να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοια φαινόμενα στα σχολεία.
Παράλληλα, οι ανακριτές συνεχίζουν με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα την όλη υπόθεση, καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ανήλικοι, ενώ εκατοντάδες είναι οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε άλλους μαθητές.  Στα χέρια τους οι ανακριτές έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα που ανήκουν στον 14χρονο, τα οποία και ερευνώνται ενδελεχώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 14χρονος έχει ανακριθεί σε σχέση με τα όσα του καταλογίζουν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων, ωστόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας του, δεν μπορεί να συλληφθεί καθώς θεωρείται ποινικά ανεύθυνος απέναντι στο νόμο.