Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Στην Αθήνα ο Παφίτης μουσικοσυνθέτης Αντρέας Αρτέμης



Την 19η του δισκογραφική του εργασία με τον τίτλο « Το ένδον της Μνήμης» παρουσιάζει στην Αθήνα ο Παφίτης μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης, 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, η μουσική κι ερμηνεία του συνθέτη διαπλέκονται με τις σύγχρονες  ποιητικές φωνές της Μαριάννας Βλάχου Καραμβάλη και του Δημήτρη Καραμβάλη ( 7+ 7 ποιήματα) «μέσα από την επιμονή της μνήμης να αναπλάθει και να μεταπλάθει τις εικόνες της στο πέρασμα του χρόνου...».


Ο συνθέτης μελοποιεί από την δεκαετία του 1980 και σύγχρονες ποιητικές φωνές, ένα δύσκολο εγχείρημα, όπως αναφέρεται, που στόχο έχει να αναδείξει το εσώτερο διάστημα της μουσικοποιητικής τέχνης.  

Για τον Ανδρέα Αρτέμη αναφορά θα κάνουν οι Ντίνος Κουμπάτης συγγραφέας- σκηνοθέτης –δημοσιογράφος ,ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης συνθέτης μαέστρος –σολίστ κλασικής κιθάρας, και ο Χρήστος Μαυρής λογοτέχνης –δημοσιογράφος.

Για τους ποιητές Δημήτρης Καραμβάλη και Μαριάννα Καραμβάλη θα μιλήσει η Αναστασία –Βαλεντίνη Ρήγα  Docteur D’ etat καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης-συγγραφέας Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών –Μέλος Λογοτεχνικών Εταιρειών.
Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση του δίσκου από τον συνθέτη και την Jacqueline –Anna Creckitt.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ποιήτρια Αλεξάνδρα Βαίτση – Βάκρου .

Ο Ανδρέας Αρτέμης μουσικοσυνθέτης Λογοτέχνης απαριθμεί εδώ και τριάντα χρόνια ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό με δικές του συνθέσεις. Σε όλο το φάσμα της συνθετικής δραστηριότητας του Ανδρέα Αρτέμη , κυριαρχεί η ερμηνεία της ποίησης μαζί με τη μουσική της. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 15 βιβλία του ανάμεσα τους ποιητικά, θεατρικά και άλλα. Από το 2000 μέχρι το 2017 έχει εκδώσει σε δικές του παραγωγές 19 ψηφιακούς δίσκους.Οι Μουσικές του Συνθέσεις αποκαλύπτουν πάντα τη « διάθεση διαπλεκόμενων ηχοχρωματικών » ηλεκτρονικών εντάσεων με τη χρήση ενίοτε και «κλασσικών μουσικών οργάνων...»  .

Ο Δημήτρης Καραμβάλης γεννήθηκε στο Καμερούν το 1953 , κατάγεται όμως από τη Γέρα της Λέσβου κι είναι ανιψιός  του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. 

Η Μαριάννα Βλάχου Καραμβάλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Ευρυτανία και διετέλεσε επίτιμος δικηγόρος με σπουδές στο εξωτερικό. Ποιήματα της έχουν μελοποιηθεί από τον Ανδρέα Α.Αρτέμη και τον σύζυγο της Δημήτρη Καραμβάλη.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αθήνα .



ΚΥΠΕ