Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ανήλικοι έριξαν κροτίδα σε φορτηγό και αυό τυλίχτηκε στις φλόγες

Στη Λάρνακα φορτηγό αυτοκίνητο υπέστη ζημιές από φωτιά που προκλήθηκε από κροτίδα που έριξαν τρεις ανήλικοι.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 18.30 χθες το απόγευμα έγινε αντιληπτή φωτιά σε φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο σε συνεργείο ηλεκτρολόγου αυτοκινήτων που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Καθαρής στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τρεις νεαροί ηλικίας 13 και 12 χρόνων έριξαν κροτίδα κοντά στο φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά.

Οι νεαροί έδωσαν καταθέσεις στην παρουσία των γονέων τους και ανέφεραν ότι η φωτιά προκλήθηκε από την κροτίδα που έριξαν εντελώς τυχαία και ότι δεν ήθελαν να βάλουν φωτιά στο φορτηγό.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στην οροφή του φορτηγού η αξία των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, ενώ η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε οπουδήποτε αλλού.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Εν τω μεταξύ κροτίδες και φωτοβολίδα εντόπισε η Αστυνομία σε αυτοκίνητο 42χρονου από το Αυγόρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το μεσημέρι στο δρόμο Λάρνακας – Πύλας παρά τη παραλία του ΚΟΤ, μέλη της Δύναμης ανέκοψαν αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 42χρονος από το Αυγόρου και είχε μαζί του δύο ανήλικα παιδιά.

Κατά η διάρκεια έρευνας που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ένα κουτί που περιείχε 40 κροτίδες και μια φωτοβολίδα.

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε ενοχή αναφέροντας ότι αγόρασε τις κροτίδες και τη φωτοβολίδα από περίπτερο στη Πύλα για δική του χρήση.

Ο άνδρας κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος ενώ τα τεκμήρια κατασχέθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ