Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη πυρκαγιά στο Άρσος



Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της κοινότητας Άρσους, στην επαρχία Λεμεσού. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ενεργοποιήθηκε το σχέδιο "Ίκαρος".

 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, για την κατάσβεση της φωτιάς, αρχικά κινητοποιήθηκαν επτά πυροσβεστικά οχήματα της δύναμης, ένα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας, και από αέρος τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.
 
Λόγω του δύσβατου και απροσπέλαστου της περιοχής, συνέχισε, κρίθηκε αναγκαία η εφαρμογή του σχεδίου `Ίκαρος" και έτσι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, ένα των Βρετανικών Βάσεων, ενώ συντονιστικό ρόλο ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.
 
Επιπρόσθετα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από την επαρχία Πάφου και ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια από το Τμήμα Δασών και την Πολιτική Άμυνα.
 
Η φωτιά, που παραμένει εκτός ελέγχου, καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.



κυπε