Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ακόμη 16 κρούσματα κορωνοϊού στη μονάδα παραγωγής αρτοποιείων


Στους 26 ανήλθαν οι εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής αρτοποιείων που προσβλήθηκαν με κορωνοϊό, οι οποίοι ωστόσο σημειώνεται πως διέμεναν όλοι στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων.

 
Σύμφωνα με τον Λεόντιο Κωστρίκη, Ακαδημαϊκό Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, από τα 33 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, τα 16 είναι από την μονάδα παραγωγής αρτοποιείων.
 
Όπως ανέφερε, τα 16 άτομα εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής αρτοποιείου, υποβλήθηκαν σε τεστ με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε πως «από την ίδια μονάδα λήφθηκαν 32 δείγματα από το Σάββατο, εκ των οποίων τα 10 πρώτα θετικά ανακοινώθηκαν χθες και τα 16 σήμερα. Επίσης, διευκρινίζεται ότι και τα 26 κρούσματα διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων και δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση».
 
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του ο Ζορπάς τόνισε πως με τον εντοπισμό των πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, εφαρμόστηκαν τόσο στις μονάδες παραγωγής όσο και στα καταστήματά του σε όλη την Κύπρο, πολύ αυστηρά και προληπτικά μέτρα.