Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

"Τραγική η κατάσταση στην επισιτιστική βιομηχανία της Πάφου αν δεν έρθουν τουρίστες"

 

Περίπου 100 κέντρα αναψυχής έχουν επαναλειτουργήσει στην πόλη της Πάφου από τις 21 Μαΐου 2020. Μεγάλος αριθμός κέντρων λειτουργεί στις κοινότητες αλλά και στην Πόλη Χρυσοχούς – Λατσί. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι καφετέριες στις οποίες συγκεντρώνεται η νεολαία, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Δημήτρης Καλλής.  

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που άνοιξαν, είπε,  συνεχίζουν να έχουν χαμηλό κύκλο εργασιών, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα και αποθαρρύνει τα υπόλοιπα μαγαζιά να λειτουργήσουν  .

Μέχρι τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε, δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει μεγάλος αριθμός κέντρων αναψυχής και αυτό γιατί δεν υπάρχει τουρισμός στην πόλη και επαρχία της Πάφου. Το σημαντικότερο πρόβλημα της Πάφου, τόνισε, είναι ο τουρισμός. Αν δεν έρθουν τουρίστες, ξεκαθάρισε, τα πράγματα στην επισιτιστική βιομηχανία θα είναι τραγικά.    

Μπορεί ο εγχώριος τουρισμός, σημείωσε, να δείχνει ότι προτιμά την Πάφο αλλά μέχρι τώρα περιοριζόμαστε στα Σαββατοκύριακα, ενώ κατά την περίοδο του Κατακλυσμού η κίνηση ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη. Πόλη Χρυσοχούς και Λατσί, διευκρίνισε, έσφυζαν από ζωή εκείνη την περίοδο.

Αναφορικά με τα μέτρα του υπουργείου Υγείας, ο κ. Καλλής τόνισε ότι, τηρούνται απ΄ όλα  τα κέντρα αναψυχής της Πάφου. Στο σημείο αυτό, έστειλε μήνυμα ότι, θα πρέπει να σταματήσουν οι αρμόδιες αρχές να ζητούν από τα μαγαζιά  διάφορες άδειες, όπως ποτού, μουσικής κλπ, και να τους καταγγέλλουν. Αυτό είναι απαράδεκτο μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο μας, κατέληξε ο κ. Καλλής.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου