Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο ΣΙΚΑΠ στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής. Συσπειρώνεται με την ΟΣΙΚΑ και ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις

Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου ξεκινά συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων με σκοπό την προώθηση των σοβαρότατων προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία. Ταυτόχρονα, συσπειρώνεται με την ΟΣΙΚΑ και ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του ΣΙΚΑΠ.

"Από την ημέρα που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι και σήμερα, ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ -  μαζί με την Παγκύπρια Ομοσπονδία – ΟΣΙΚΑ- βρίσκονται στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων με καθημερινή ενημέρωση αλλά και παρεμβάσεις του προέδρου της ΟΣΙΚΑ αλλά και του Αν. προέδρου του ΣΙΚΑΠ στα ΜΜΕ. Οι ιδιοκτήτες κέντρων επικοινωνούν μαζί μας για συμβουλές και περαιτέρω ενημέρωση. Η συσπείρωση γύρω από τον ΣΙΚΑΠ και ΟΣΙΚΑ είναι μεγάλη. Έτσι, αποφασίστηκε να εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μέσα από συγκεντρώσεις που ήδη  προγραμματίστηκαν.   

Συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πάφου ξεκινά ο ΣΙΚΑΠ, με σκοπό την εξέταση και μελέτη των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό. Κέντρα μπορεί να έχουν λειτουργήσει, εντούτοις η κατάσταση είναι δραματική αφού τουρισμός στην Πάφο δεν υπάρχει. Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, τις υπόλοιπες μέρες τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο υπολειτουργούν, μιας και καταγράφουν πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών. Εκτός από τις καφετέριες και τα μπαράκια,   που συγκεντρώνουν νεολαία, τα υπόλοιπα κέντρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ταβέρνες και εστιατόρια είναι σε άσχημη κατάσταση.

Αρχή θα γίνει την Τρίτη 14 Ιούλιου 2020 όπου το ΔΣ ΣΙΚΑΠ θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πόλης Χρυσοχούς, Προδρομίου, Λατσιού, Αργάκας, Πωμού και γύρω περιοχών. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο κάμπινγκ Πόλης Χρυσοχούς.

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση του ΣΙΚΑΠ με τους ιδιοκτήτες  κέντρων αναψυχής της υπόλοιπης Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας, Κόλπου Κοραλλίων.   Η συνάντηση θα γίνει στο κέντρο Ατλαντίδα παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου.

Ορισμένα από τα θέματα που θα εξεταστούν είναι τα ενοίκια, οι πολλές καταγγελίες που καταγράφονται στην Πάφο, η περαιτέρω στήριξη των κέντρων από την κυβέρνηση αλλά και η Επέκταση μέτρων στήριξης των ειδικών σχεδίων για κέντρα αναψυχής μέχρι Οκτώβριο. Στις συναντήσεις της Πάφου παρών θα είναι και ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΟΣΙΚΑ προγραμματίζει μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων του τουρισμού και όχι μόνο σε Παγκύπριο επίπεδο, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον κορωνοϊό. Προβλήματα που έχουν φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου. Να αναφερθεί ότι, πάρα πολλά κέντρα αναψυχής ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει και αρκετά αναμένετε να παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και της σεζόν, γενικότερα.

Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει αγώνας για διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των τουριστικών περιοχών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

«Φέτος ο τουρισμός είναι ΜΗΔΕΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ, αλλά τα έξοδα, ΕΞΟΔΑ.  Ο κίνδυνος να καταστραφούν οι επιχειρήσεις μας δεν είναι απλά ορατός, έχει γίνει εφιάλτης, έγινε βεβαιότητα.

Η κρίση του κορωνοϊού δεν είναι υπόθεση μόνο των μικρών επιχειρήσεων, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ο ΣΙΚΑΑ Αμμοχώστου μαζί με άλλους συνδέσμου της περιοχής  και διοργανώνουν  δημοσιογραφική διάσκεψη και κινητοποίηση την Πέμπτη, 23/7/2020 στις 11:00 π.μ.

Ο ΣΙΚΑΑ Αμμοχώστου και ο Σύνδεσμος της Λάρνακας αποφάσισαν συσπείρωση με την ΟΣΙΚΑ για δυναμικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Πάφος μετά τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Συνάδελφοι πρέπει να αντιληφτείτε πως καταστρεφόμαστε.  Σταθείτε στο πλευρό του Συνδέσμου μας – ΣΙΚΑΠ-  και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας – ΟΣΙΚΑ- για να αναδείξουμε και επιλύσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και θεωρούνται πολύ σοβαρά". 

 

ΣΙΚΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου