Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αναμένεται επέκταση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης στα κέντρα αναψυχής

Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στα κέντρα αναψυχής  λόγω κορωνοϊού αναμένεται να επεκταθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- Νεόφυτος Θρασυβούλου, μετά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Θρασυβούλου, τόνισε ότι, το αρμόδιο Υπουργείο έχει αντιληφτεί πως τα κέντρα αναψυχής αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, ιδίως των περιοχών Πάφου και Αμμοχώστου, μιας και φέτος δεν υπάρχει καθόλου τουριστική κίνηση από το εξωτερικό κι έτσι, περιμένουμε σύντομα την επέκταση των μέτρων στήριξης  από τέλος Αυγούστου που ισχύει σήμερα, να πάει τέλος Οκτωβρίου του 2020, όπως και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ακολούθησε συνάντηση της ΟΣΙΚΑ στο υφυπουργείο Τουρισμού. Αποφασίστηκε όπως σταλούν οι εισηγήσεις της Ομοσπονδίας Κέντρων στο υφυπουργείο τουρισμού και μέσα από κοινού συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, ετοιμαστεί σχέδιο περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των κέντρων αναψυχής κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και επέκταση της τουριστικής περιόδου το χειμώνα.   

Είμαστε σε καλό δρόμο, κάνουμε επαφές με τους αρμοδίους, μιλάμε με τους συναδέλφους μας,  για να μπορέσουν τα κέντρα αναψυχής να ανασάνουν και να μπορέσουν, σε κάποιο βαθμό, να ανταπεξέλθουν των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν φέτος λόγω της πανδημίας, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να σταθούν δίπλα στους συνδέσμους τους και την ΟΣΙΚΑ για να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη κατάσταση που περνάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου