Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Τα σημερινά κρούσματα σε Κύπρο και Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2,919 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 9 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 108 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν πέντε κρούσματα, ένα εκ των οποίων είχε και συμπτώματα. 

-Από 393 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Εξ αυτών, το ένα έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Το δεύτερο είναι κυπριακής καταγωγής που έκανε την εξέταση με ιδιωτική πρωτοβουλία της εταιρείας που εργάζεται και δεν είχε συμπτώματα, ενώ το τρίτο είναι κυπριακής καταγωγής και έκανε το τεστ ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων.

-Από 153 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Συγκεκριμένα δεν έχει συμπτώματα και εργάζεται σε εταιρεία που δεν εξυπηρετεί κοινό.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, είχαμε αποτέλεσμα από 192 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 112 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,446 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 515 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,242.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.


http://www.reporter.com.cy/local-news/article/709868/ennea-ta-nea-kroysmata-koronoioy-i-enimerosi-toy-yp-ygias

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 203 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο που παρατηρείται είναι ότι αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς οι διασωληνωμένοι. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί 17 διασωληνωμένοι και την Παρασκευή 14 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 63 έτη. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή επίδοση, είναι η πιο αρνητική για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη είχε καταγραφεί στις 21.04.2020 με 156 κρούσματα. Η σημερινή αύξηση ήταν ωστόσο… προδιαγεγραμμένη, καθώς τα 50 κρούσματα στο εργοστάσιο της Χαλκιδικής δεν είχαν προλάβει να προσμετρηθούν στην χθεσινή ανακοίνωση.


https://www.protothema.gr/greece/article/1033617/koronoios-neo-alma-me-203-nea-krousmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου