Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Νίκος Γκάλης αποθεώθηκε


Μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη διοργάνωσε χθες βράδυ η ΚΑΕ Άρης
Αν και 18 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση και 34 από την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά παρκέ, το σωματείο στο οποίο μεγαλούργησε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, τίμησε τον Νίκο Γκάλη.



Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, διάσημοι και μη, για να τιμήσουν και να αποθεώσουν τον Νίκο Γκάλη. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι συμπαίκτες του στον Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος, οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ελλάδας που πήρε το Ευρωπαϊκό του 87’, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Γιαννάκης και άλλοι. Εκεί ήταν και οι προπονητές του Γιάννης Ιωαννίδης και Λάζαρο Λέσιτς

Με την παρουσία τους τίμησαν τον Γκάλη σπουδαίο αντίπαλοι του όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Τζον Κόρφας, ο Ντέιβιντ Στεργάκος και ο Στιβ Γιατζόγλου, ο Ντίνο Ράτσα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η συγκίνηση του Γκάλη  ήταν μεγάλη όταν βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου και από τις κερκίδες του Αλεξάνδρειου ακουγόταν το σύνθημα «Τι την έκανε την μπάλα ο Θεός..».

«Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι η οικογένειά μου. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι. Είχα να νιώσω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου», είπε.

Προς τιμή του, η ο Αρης απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο «6» που φορούσε ο Γκάλης και η οποία πλέον θα κοσμεί την οροφή του γηπέδου μαζί τα λάβαρα με τους τίτλους της ομάδας.
Επίσης, το Αλεξάνδρειο θα λέγεται από εδώ και στο εξής και «Nick Galis Hall», με την επιγραφή αυτή να έχει γραφτεί και στο παρκέ του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: