Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Θα 'ταν καλύτερα να μη μιλάτε…



Θα 'ταν καλύτερα να μη μιλάτε…

Αγαπητή κυρία Σοφία Βούλτεψη,



Τι θέλατε να απαντήσετε στο θέμα που έθιξε ο βουλευτής συνάδελφός σας της Χρυσής Αυγής και ανοίξατε το στόμα σας για να ξεστομίσετε βλακείες το ελάχιστον.  Τέτοιες ανιστόρητες και επιπόλαιες δηλώσεις δεν  τιμούν  το θεσμό, ούτε τη θέση που κατέχετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ούτε την παράταξή σας, αλλά πολύ περισσότερο ντροπιάζετε,  προσβάλλετε την ιστορία και την διαστρεβλώνετε. Φτύνετε στα αδικοχαμένα και προδομένα μας παιδιά και τους πρόσφυγες μας, εμάς κυρία μου, και όλους τους σκοτωμένους μας, τόσο της Ελληνικής δύναμης (ΕΛΔΥΚ) που πολέμησαν γενναία για την Κύπρο μας όσο και τα δικά μας παιδιά Ελληνοκύπριους της Εθνικής Φρουράς και άλλων εθελοντών, το κόσμο μας που ξεριζώθηκε, όλους που θυσιάστηκαν στα χέρια των Τούρκων βαρβάρων  τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Για ένα φάκελο που δεν τολμά κανένας να ανοίξει γιατί υπάρχουν ναι, ευθύνες για πολλούς που δεν έχουν ονομαστεί ακόμα...

Είπατε σαν δεν ντρέπεστε ότι η πρώτη εισβολή έγινε στις 15 Ιουλίου και η δεύτερη στις 20 Ιουλίου 1974, και στις 14 Αυγούστου δηλαδή τι έγινε... ραμαζάνι των Τούρκων στην Αγία Σοφία;

[Ακούστε ξανά τι είπατε στο βίντεο εδώ)  http://www.youtube.com/watch?v=DXahwZSz1NM#at=190

Στις 15 Ιουλίου κυρία μου δημοσιογράφος, έγινε το πραξικόπημα. Στις 20 Ιουλίου η πρώτη εισβολή, ακολούθησε η λεγόμενη εκεχειρία με τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη όπου την Ελλάδα και την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή αντιπροσώπευε ο Γεώργιος Μαύρος με την ομάδα του από ελλαδικής πλευράς και ο ΓλΚληρίδης από κυπριακής, και όταν οι τελευταίοι δεν δέχθηκαν το βρετανικό σχέδιο που υπέβαλε στις 13 Αυγούστου 1974  ο βρετανός υπ. Εξωτερικών Τζέιμς Κάλλαχαν για ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , σύμφωνα και με  το  σχέδιο Ρ. Ντενκτάς για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με χάρτη που υπέβαλε εκείνος μια μέρα ενωρίτερα στις 12 Αυγούστου 1974,  η Τουρκία προχώρησε, όπως αναμενόταν, στη δεύτερη εισβολή. Και ήταν τότε που  δίχως αντίσταση από κανένα,  κατέλαβε δια της βίας της λόγχης το 37% του κυπριακού εδάφους, ενώ με την πρώτη εισβολή μόνο το περίπου 5% είχε καταφέρει να αρπάξει.

Άμα δεν γνωρίζετε ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ καλύτερα. Βουλώστε το γιατί στην περίπτωση σας η σιωπή θα θεωρηθεί χρυσός.  Όταν ανοίξετε το στόμα σας βγάζετε «ιστορικό» βόθρο.  

Προβάλατε την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ως μέγα επίτευγμα του Κ. Καραμανλή! Μα καταλάβατε δηλαδή τι είπατε, όταν εξισώσατε σε ... πατριωτική πράξη την μερική αποχώρηση από το ΝΑΤΟ;  Πάει περίπατο η λογική με τη δική σας θεωρία. Και η αποχώρηση τι κατόρθωσε δηλαδή, έσωσε την Κύπρο ή τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή για την παθητική του στάση να παρακολουθεί την σφαγή μας σαν Πόντιος Πιλάτος όπως τους Άγγλους, Αμερικανούς και Ρώσους; 

Και μια ακόμα «λεπτομέρεια». Το σχέδιο επαναφοράς του Κ. Καραμανλή στην εξουσία και πτώση της χούντας το «διέταξε» να συνταχθεί το Λονδίνο. Συγγραφείς δύο καθηγητές (ο ένας ελληνικής καταγωγής  και ο άλλος Άγγλος). Το σχέδιο κατατέθηκε στο Φόρειν ΄Οφις τον Φεβρουάριο του 1969. Προνοούσε μεταξύ διαφόρων τρόπων επαναφοράς της δημοκρατίας στην Ελλάδα και μια...τραγωδία! (Λεπτομέρειες στο βιβλίο μου ¨Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» σελίδα 134 -135).
Θα έλεγα ότι οφείλετε:
α) να αποσύρετε δημοσίως τα όσα ανιστόρητα είπατε και
β) μια δημόσια συγνώμη. Το ελάχιστο.

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας – Και πρόσφυγας από την κατεχόμενη Νεάπολη Λευκωσίας. Λονδίνο – 1.8.2013



ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑ
''Να ανοίξουμε τον φάκελο της Κύπρου''
Χαμος στην Ελληνική βουλή για τον φάκελο της Κύπρου
>


«Έχω αιτηθεί 3 φορές να ενημερωθώ για τις μαρτυρικές καταθέσεις που έγιναν στην εξεταστική για τον φάκελο της Κύπρου. Ζήτησα πρόσβαση στα αρχεία για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Δεν υφίσταται κόπωση των βουλευτών, δεν σκάβουν άλλωστε η αμοιβή που λαμβάνει ο βουλευτής θα έπρεπε να δουλεύουν 30 ημέρες τον μήνα για, 24 ώρες την ημέρα», τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την αυθαίρετη δόμηση.
Συγκεκριμένα, ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να μάθει ο ελληνικός λαός «ποιοι είναι οι προδότες και ποιοι είναι οι πατριώτες».
«Να λάμψει επιτέλους η αλήθεια για την προδοσία της Κύπρου. Γιατί επιμένετε να λέτε ότι φταίει η χούντα ή η φούντα ή δεν ξέρω ποιος άλλος… Αλλά όπως όλοι ξέρουμε οι χουντικοί πέθαναν στη Βουλή, γιατί λοιπόν δεν ανοίγει ο φάκελος της Κύπρου; Να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος πρόδωσε την Κύπρο και πάνω σε αυτήν την προδοσία στηρίχθηκε το αμαρτωλό καθεστώς της Μεταπολίτευσης».
Στις αντιδράσεις του προεδρείου της Βουλής και βουλευτών, ο κ. Κασιδιάρης απάντησε ακόμη πιο αποκαλυπτικά: Χαρακτήρισε «ψευτο-εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τόνισε ότι «παρέλαβε μία χώρα όπου μόνο το 3% είχε καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και μετά την έλευσή του εδώ κατελήφθη και το υπολοιπο40%. Και αυτό συνιστά εθνική προδοσία».
Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Ιωάννη Δραγασάκη να επαναφέρει την βουλευτή στο θέμα της ημερήσιας διάταξης με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου να σημειώσει «απολογητική των χουντικών κάνει, δεν τον διέκοψα γιατί ο λαός γνωρίζει ποιοι έκαναν την προδοσία στην Κύπρο».
Αλήθεια, ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο κύριε Δραγασάκη, γιατί δεν ανοίγετε τον φάκελο της Κύπρου;
Η κυρία Σοφία Βούλτεψη επεσήμανε ότι «λαός που δε γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, έχουν τεθεί εθνικά θέματα… την καταστροφή της Κύπρου την έκανε η χούντα. Θα έχουν ερωτευθεί το θύτη τους οι Κύπριοι αν σας πιστέψουν, η χούντα κατέστρεψε την Κύπρο».
Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε λέγοντας «το “η Κύπρος κείται μακράν”, την είπε οψευτο-εθνάρχης Καραμανλής. Με την έλευση του εδώ κατελήφθη και το 40% της Κύπρου ενώ όταν παρέλαβε ήταν υπό κατοχή μόνο το 35%, αυτό συνιστά εθνική προδοσία και πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου