Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Μετέφερε την εταιρεία ενώ οι υπάλληλοι ήταν διακοπές!

Από τον τόπο των διακοπών τους έμαθαν ότι έμειναν χωρίς δουλειά, οι εργαζόμενοι εταιρείας στη Μοντένα της Ιταλίας, καθώς ο ιδιοκτήτης - εκμεταλλευόμενος το ολιγοήμερο κλείσιμο για καλοκαίρι - προσπάθησε να... μεταφέρει την εταιρεία στην Πολωνία, χωρίς να ενημερώσει οποιονδήποτε.



Όταν οι 40 εργαζόμενοι κατάλαβαν τι συνέβη μπλοκάρισαν την αποστολή του τελευταίου φορτίου με τον εξοπλισμό της εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών ειδών και από τότε βρίσκονται σε καθιστική διαμαρτυρία, στην επιχείρηση.

"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάρει πίσω την απόφασή του" ανέφερε ο εκπρόσωπος του σωματείου FIOM-CGIL, Τσέζαρε Πίτσολα στην εφημερίδα Local. "Στα 22 χρόνια μου στο σωματείο δεν έχω ξαναδεί επιχειρηματία να διαλύει με τέτοιο τρόπο την επιχείρηση χωρίς να ακολουθήσει οποιονδήποτε κανόνα" πρόσθεσε.

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της κρίσης δεν μπορείς να παίρνεια μία τέτοια αιφνίδια απόφαση" τόνισε.

Ο ιδιοκτήτης ονόματι Φαμπρίτσιο Πεντρόνι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε πως "οι ανταγωνιστές του διεξάγουν έναν πόλεμο τιμών" και πως είχε τρεις επιλογές, να κλείσει την επιχείρηση, να μεταφέρει την εταιρεία του ή να αυτοκτονήσει όπως άλλοι επιχειρηματίες, όπως είπε.

Πρόσθεσε πως αν ενημέρωνε τους εργαζόμενους, γνώριζε πως θα μπλόκαραν την όλη διαδικασία.


Με πληροφορίες από την Local.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: