Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «ροζ» τηλεφωνικός κατάλογος της «Έλενας» καίει πολλούς


Πολλοί συμπολίτες θα «χάσουν τον ύπνο τους» όταν θα αρχίσουν να τους τηλεφωνούν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας για να τους ζητούν καταθέσεις ή να συμμετάσχουν σε αναγνωριστικές παρατάξεις, σε υπόθεση πορνείας / μαστροπεία την οποία διερευνούν το ΤΑΕ και το ΟΠΕ της Α.Δ. Λάρνακας, από το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρνακα. 


Για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθη ως ύποπτη 43χρονη Βουλγάρα και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακα ενέκρινε την κράτηση της για έξι ημέρες για την διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων σε υπόθεση εκμετάλλευσης και εμπορίας προσώπων, διατήρηση οίκου ανοχής, μαστροπεία και παράνομες δραστηριότητες.
Ο εξεταστής της υπόθεσης Λοχίας Παρασκευάς Παρασκευάς του ΥΑΕ Α.Δ. Λάρνακας, ανέφερε στη Ε.Δ. κ. Στέφη Βασιλείου ότι αστυνομικοί του ΥΑΕ, του ΟΠΕ και του Γραφείου Καταπολέμησης εμπορίας προσώπων, επέδραμαν σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία της οδού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Λάρνακα και εντόπισαν μία Ελληνίδα και δύο Βουλγάρες, 20 με 23 ετών, να επιδίδονται σε πορνεία. Οδηγήθηκαν στη Α.Δ. Λάρνακας αλλά αρνήθηκαν να συνεργασθούν με την Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Συνεργάτες της Αστυνομίας και αστυνομικοί, με βάση τηλεφωνικό αριθμό «96» από ροζ αγγελίες για παροχή μασάζ από εβδομαδιαία εφημερίδα, καλούσαν την «Έλενα», η οποία έκλεισε τα ραντεβού για 40 Ευρώ για 15 λεπτά υπηρεσιών, Δευτέρα με Κυριακή. Όταν όμως αυτοί πήγαιναν στα ραντεβού τους έλεγαν ότι προσφέρεται μόνο έρωτας για 40 Ευρώ σε 15 λεπτά. Για να φθάσουν οι ενδιαφερόμενοι στα διαμερίσματα πραγματοποιούταν ολόκληρη καμουφλαρισμένη επιχείρηση με κινητά τηλέφωνα καθώς και άναμμα κόκκινου φωτός στα διαμερίσματα.
Οι «υπηρεσίες» διακόπηκαν όταν τα κορίτσια πήγαν διακοπές στις χώρες τους και ξανάρχισαν την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Οι «πελάτες» πήγαν με σημαδεμένα και φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα τα οποία εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν το Σάββατο όταν ανακαλύφθηκε η υπόθεση. Οι τρείς κοπέλες μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο προστασίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η «Έλενα» πήρε το αυτοκίνητο της και εξαφανίσθηκε για να αποφύγει την σύλληψη για την διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων. Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής σε διαμέρισμα στο μικτό χωριό Πύλα έπειτα από «μυθιστορηματική» επιχείρηση της Αστυνομίας με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ επειδή το διαμέρισμα που κατέφυγε η Βουλγάρα βρίσκεται στη 19η οδό της Πύλας στη νεκρή ζώνη που ελέγχει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Η «Έλενα» κλείσθηκε στο διαμέρισμα, έβλεπε τους αστυνομικούς από το παράθυρο και τους κορόιδευε, ενώ δεν τους άνοιγε με τίποτε. Τελικά οι αστυνομικοί έσπασαν την είσοδο στις 11.30 π.μ. της Κυριακής και την συνέλαβαν. Στη κατοχή της και στα χωράφια έξω από το διαμέρισμα βρήκαν πεταγμένα 16 κινητά και προφυλακτικά, δικό της τηλεφωνικό κατάλογο με ονόματα και διευθύνσεις κλπ. Όταν επέστησαν την προσοχή της στο Νόμο η «Έλενα» απάντησε «ότι έχω να πω θα το πω στο Δικαστήριο, να δούμε πόσοι από εσάς θα σταθούν»...
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι οι κάτοχοι των τηλεφώνων που θα εντοπισθούν κατά την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της ύποπτης θα κληθούν για καταθέσεις ή θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αναγνωριστικές παρατάξεις. Λήφθηκαν 7 καταθέσεις και θα ληφθούν άλλες 30. Το Δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση της ύποπτης για 6 ημέρες.

από  LARNACA PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια: