Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πέννες στον φούρνο με σάλτσα κιμά

Υλικά:
600 γρ πέννες
750 γρ μπεσαμέλ
800 κιμάς (ανάμεικτος, 400 γρ μοσχαρίσιος και 400 γρ χοιρινός)
400 γρ τυρί μοτσαρέλα
100 γρ μπιζέλια
200 γρ μανιτάρια.


50 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε πολύ μικρά κομματάκια
1 πόδι σέλινο, σε πολύ μικρά κομματάκια και αυτό
αλάτι
πιπέρι
παρθένο ελαιόλαδο.


Εκτέλεση:
Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ρίχνουμε 2  κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε εκεί μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Σε 6-7 λεπτά περίπου, προσθέτουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας και “σπάζοντας” τα κομμάτια του κιμά μέχρι να ψηθεί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Προσθέτουμε και τον αρακά, κανονίζουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε μία μπεσαμέλ. Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες. Τις σουρώνουμε “al dente” (στα 2 λεπτά πριν από τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο) και τις ρίχνουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ μαζί με τη μισή μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια, το μισό από την παρμεζάνα, καθώς και την μισή από την μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε και την σάλτσα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Εάν δείτε ότι, παρ’ όλη την μπεσαμέλ, είναι πολύ στεγνό, ρίξτε του λίγο γάλα.


Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί φούρνου και ρίχνουμε μέσα μία 2–3 κουταλιές μπεσαμέλ για να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού. Αδειάζουμε τις πέννες με τον κιμά στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα, και καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, πάντα σε κύβους. Τέλος, στρώνουμε και την υπόλοιπη από την μπεσαμέλ και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, να ψηθεί στους 180 βαθμούς, για 25 – 30 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου