Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αργυρό μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη


Από εκεί που έμεινε συνεχίζει ο Παύλος Κοντίδης αφού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser Standard Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο Ομόν κατέκτησε την 2η θέση και πήρε το αργυρό μετάλλιο.
 

Ο πρωταθλητής μας στην Ιστιοπλοϊα μετά το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012 και την δεύτερη θέση του στο Παγκόσμιο Κυπέλλο Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας στο Τσινγκτάο της Κίνας πρόσθεσε στο παλμάρε του ακόμα ένα αργυρό μετάλλιο και μια 2η θέση αποδεικνύωντας παράλληλα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Πάντως ο Κοντίδης μπορούσε ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο και κυνηγούσε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν μέχρι το τέλος αλλά στη σημερινή διαδρομή πήρε την δέκατη τρίτη θέση και τερμάτισε δεύτερος στη γενική κατάταξη. Λίγο η άπνοια που υπήρχε και πραγματοποιήθηκε μόνο μια διαδρομή και λίγο η εμπειρία του Βραζιλιάνου Ρόμπερτ Σέιντ στέρησαν από τον πρωταθλητή μας στην στιοπλοΐα το χρυσό μετάλλιο.

Η σκληρή δουλειά και η απόλυτη συγκέντρωση ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που οδήγησαν τον Παύλο Κοντίδη σε αυτή την επιτυχία, αφού όπως δήλωσε και ο πατέρας του δεν μιλούσε με κανένα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης ώστε να μην χάσει την συγκέντρωση.

Δηλώσεις έκανε εκ νέου και ο πατέρας του αναφέρωντας πως ο στόχος που είχε τεθεί επιτεύχθηκε και αφήνει τους πάντες απόλυτα ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα τα όσα είπε:

«Ο Παύλος πήγε στο Ομάν με στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ο στόχος έχει επιτευχθεί και πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Χθες είναι αλήθεια ότι πιστέψαμε δικαιολογημένα ότι Ο Παύλος θα μπορούσε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Όμως, παρά την προσπάθεια του, δεν τον βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες. Επίσης μη ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σέιντ που πρώτευσε στη διοργάνωση είναι αθλητής με τεράστια πείρα. Αυτό το μετάλλιο είναι πιο σημαντικό από το αργυρό στην Ολυμπιάδα. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του Παύλου όπως βέβαια και με την κατάκτηση του μεταλλίου».


Σήμερα φτάνει στην Κύπρο ο Κοντίδης λίγο πριν το μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου