Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αποφυλακίζεται την Παρασκευή ο «Κινέζος»

Μετά από περίπου 14 χρόνια φυλάκισης, αποφυλακίζεται αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί ο Σάββας Σάββα άλλως «Κινέζος», μετά από απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλακίσεων, λόγω καλής διαγωγής που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κράτησης του.



Το Συμβούλιο έκρινε ότι ο Σάββα δεν είναι επικίνδυνος. Υπενθυμίζεται ότι εξέτιε ποινή φυλάκισης για φόνο

Ο «Κινέζος» το 1999 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου.

Ο Σάββα την εποχή που συνελήφθηκε υπηρετούσε στην αστυνομική Δύναμη Κύπρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του livenews.com.cy μέχρι τα Χριστούγεννα θα αποφυλακιστεί και ο ισοβίτης Χρίστος Συμιανός, ο οποίος καταδικάστηκε την ίδια χρονιά για την ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση της Δολοφονίας Χαμπή Αεροπόρου

Ο Χαμπής Αεροπόρος είναι το δεύτερο από τα αδέρφια Αεροπόρων, το όποιο βρήκε το θάνατο από δολοφονική επίθεση.

Ο αδερφός του Άντρος Αεροπόρος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 31/7/98 τη στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του στην Τουριστική Περιοχή Γερμασόγειας με την υπόθεση να μένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.
Η δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου έγινε στις 16/12/1998 όταν του έστησαν καρτέρι σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού το μεσημέρι. Όπως αναφέρθηκε στις εφημερίδες της εποχής τόσο ο ίδιος ο Αεροπόρος όσο και ο συνοδηγός του Χαράλαμπος Ονησιφόρου αντιλήφθηκαν ένα αυτοκίνητο ενοικιάσεως να τους ακολουθεί. Ο Ονησιφόρου ο όποιος επέζησε από τη δολοφονική επίθεση ανάφερε ότι το αυτοκίνητο πλεύρισε το αυτοκίνητο του Χαμπή και αμέσως άρχισαν οι κουκουλοφόροι να πυροβολούν εναντίον του με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1998 οι αστυνομικοί Χρίστος Συμιανός και Σάββας Σάββα άλλως Κινέζος.

Πρόσφατα ο Χρίστος Συμιανός μέσα από τις φυλακές εξέδωσε 3 ποιητικές συλλογές οι οποίες τιτλοφορούνται "Εξερευνώντας τους διαδρόμους του μυαλού ενός ισοβίτη", "Ξημέρωσε Λευτεριά" και "Αγωνιστής Αγάπης".


livenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: