Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τον έσπασαν στο ξύλο κατάδικοι στις Κεντρικές φυλακές. ΦΩΤΟ


Τα γραφεία της εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες μητέρα κατάδικου η οποία βρισκόταν σε απόγνωση, ανησυχώντας για την ζωή του γιου της, ο οποίος έπεσε θύμα βάναυσου ξυλοδαρμού από άλλους κατάδικους, με τα μέλη του προσωπικού των Φυλακών να παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν.


Στο νοσοκομείο
Ο Ανδρέας Χαραλάμπους στις 21 Νοεμβρίου καταδικάστηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας σε φυλάκιση 9 μηνών. Γύρω στις 14:30 μετά το μεσημέρι μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσει τη ποινή του. Όπως μας ανέφερε η μητέρα του Έλενα Χαραλάμπους, ο γιος της όταν εισήλθε στο προαύλιο των φυλακών βρέθηκε αντιμέτωπος με 10-15 κατάδικους οι οποίοι του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον κλοτσούν και να τον γρονθοκοπούν αφού τον έριξαν στο έδαφος. 

Παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στο προαύλιο βρίσκονταν δεσμοφύλακες και αξιωματικός, ουδείς παρενέβη για να σταματήσει τον ξυλοδαρμό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο χώρος παρακολουθείται από κάμερες και θα έπρεπε το συμβάν να έχει γίνει αντιληπτό και από αυτούς που είχαν την ευθύνη της παρακολούθησης του χώρου. Μετά τον ξυλοδαρμό ο Ανδρέας Χαραλάμπους, σύμφωνα με τη μητέρα του, παρέμεινε αιμόφυρτος στο έδαφος μέχρι να μεταφερθεί στο κελί του. Μόνο μετά από παρέλευση μιας ώρας και ενώ η αιμορραγία δεν σταματούσε ο Χαραλάμπους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Μετά την επιστροφή του στις φυλακές τοποθετήθηκε σε άλλη πτέρυγα (8) όπου και παραμένει.

Φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα ο «Π» έχουν ληφθεί από την μεταφορά του Ανδρέα Χαραλάμπους στο δικαστήριο για άλλη υπόθεση (προσωπικής φύσεως). Εκεί τον συνάντησε φιλικό πρόσωπο το οποίο έβγαλε τις φωτογραφίες που δείχνουν την σοβαρότητα των τραυμάτων που έχει υποστεί.
Οι φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια του υπουργού δικαιοσύνης και δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου ο οποίος έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη διεύθυνση των φυλακών.

showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου