Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε τους λόγους που οδήγησαν τον Νικόλα Λεμονάρη να κατέλθει σε απεργία πείνας μπροστά από το Δημαρχείο Γεροσκήπου της Πάφου. ΦΩΤΟ

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ το πρωί αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος των κτηματομεσιτών και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γεροσκήπου Νικόλας Λεμονάρης κατήλθε σε απεργία πείνας μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο. Ο κ. Λεμονάρης δημοσιοποιεί και τις επιστολές προς τους αρμοδίους μέσα από τις οποίες εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση αυτή.


"Άλλη μια παράνομη άδικη & σκοτεινή απόφαση του Δ.Σ & Δημάρχου Γεροσκήπου



Σας αποστέλλω τη πιο κάτω επιστολή διαμαρτυρίας προς τους πιο πάνω Αρμόδιους & ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ.

 Εύχομαι ότι και με τη δική σας ενεργό δράση και παρέμβαση να βοηθήσετε στην λειτουργία της αξιοκρατίας &  υγιείς θεσμούς στην χώρα μας.
 Δεν είναι η πρώτη φορά που με λανθασμένες αποφάσεις Δημάρχου & Δημοτικού Συμβουλίου ζημιώνουν οι δημότες με αποζημιώσεις σε χρηματικά ποσά που εκ των υστέρων υποχρεώνετε ο Δήμος να πληρώσει για να καλύψει τα λάθη του χωρίς οι ίδιοι προσωπικά να πληρώνουν μία αλλά ούτε να ιδρώνει το αφτί τους.
 Πρέπει επιτέλους κάποτε να λειτουργήσει και στην χώρα μας ο θεσμός της προσωπικής εύθηνης και ΟΧΙ οι κατέχοντες μιας θέσης να το παίζουν εκ του ασφαλούς και να θωρακίζονται πίσω από μία καρέκλα.
 Για το πιο πάνω θέμα        αναμένονται σύντομα πολλές άλλες εξελίξεις.
 Είμαι στην διάθεση σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων".

 Μετά τιμής,
Νικόλας Λεμονάρης
 Πρόεδρος ΔΗΣΥ Γεροσκήπου
99212106




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Προς :  Υπουργός Εσωτερικών
 κ. Σωκράτη Χάσικο         
                                                                Πάφος 20/2/2014


 Θέμα : Η απευθείας ανάθεση-παραχώρηση της Τουριστικής Πλαζ Γεροσκήπου σε Εταιρεία χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.

 Η Τουριστική Πλαζ Γεροσκήπου με πρόσφατη απόφαση του Κ.Ο.Τ.  παραχωρήθηκε στον Δήμο Γεροσκήπου.
 Το Δ.Σ.Γεροσκήπου αφού περιήλθε στη δικαιοδοσία του προχώρησε πολύ σύντομα και χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού  στην πιο πάνω ανάθεση  σε  ενοικίαση για 5 χρόνια και επίσης δικαίωμα ανανέωσης (επέκτασης)  για άλλα 5 χρόνια.
 Η ενέργεια αυτή του Δ.Σ. Γεροσκήπους και του Δημάρχου συνιστά κατάφορη παραβίαση κανόνων δικαίου και υπέρβαση εξουσίας .
 Παρακαλώ όπως επέμβετε άμεσα για αποκατάσταση της νομιμότητας και των νόμιμων διαδικασιών.
 Επιπρόσθετο στοιχείο που δημιουργεί ερωτηματικά για την συμπεριφορά του Δ.Σ. Γεροσκήπου και του Δημάρχου είναι ότι την απόφαση την έλαβαν σε κλειστή συνεδρία και με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα χωρίς να παρθεί απόφαση για το μηνιαίο  ή ετήσιο χρηματικό ποσό της ενοικίασης.
 Στην ίδια συνεδρία εξετάστηκε το προκαταρτικό αίτημα ομάδας επιχειρηματιών για την τεράστια επένδυση που συζητείτε με την Αρχιεπισκοπή και η όλη ανάπτυξη περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς της και την Δημοτική Πλαζ Γεροσκήπου.
 Διασυνδέονταν κάποιος  τα πιο πάνω δύο θέματα καταλαβαίνει ότι η ενέργειες τους κινούνται στο πεδίο της αδιαφάνειας.
 Επίσης η πιο πάνω ενέργεια και απόφαση του Δ.Σ. Γεροσκήπου πιθανώς να δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα στον μελλοντικό σχεδιασμό για  ανάπτυξη στην περιοχή.   
                                                                             
 Στη πιο πάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν ψηφίσει 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι  ο Κυριάκος Χατζηβασίλης και ο Χρίστος Παλιός οι οποίοι μάλιστα είχαν έντονες διαφωνίες επί του θέματος της διαδικασίας.                                                                          
 Αναμένομε τις δικές σας ενέργειες  και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις επί του θέματος.


 Μετά τιμής

 Νικόλας Λεμονάρης – Τηλ.99212106
 Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ Γεροσκήπου

 Κοινοποίηση

 1. Γενικό  Εισαγγελέα κ. Κώστας Κληρίδης

 2. Υπουργός Εμπορείου – Βιομηχανίας & Τουρισμού
  κ. Γιώργο Λακκοτρύπη


 3. Γενική Ελέγκτρια κ. Χριστάλλα Γιωρκάτζη

Δεν υπάρχουν σχόλια: