Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο από απλήρωτους αλλοδαπούς εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 20 περίπου  πρόσωπα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην Πάφο γιατί, όπως αναφέρουν, ο εργοδότης τους δεν τους κατέβαλε τα δεδουλευμένα για εργασίες που εκτέλεσαν στο πλαίσιο ανέγερσης  ιδιωτικού σχολείου στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. 



Οι παραπονούμενοι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία σε δηλώσεις τους εξέφρασαν έντονα παράπονα, σημειώνοντας ότι ήρθαν στην Κύπρο για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, ωστόσο  έπεσαν θύματα απάτης αφού δεν έχουν πληρωθεί  και ο εργοδότης τους έχει εξαφανιστεί, ενώ  οι οικογένειες τους και τα παιδιά τους δεν έχουν φαγητό να φάνε, όπως αναφέρουν. 


Όπως οι ίδιοι δήλωσαν ο εργοδότης τους έπρεπε να τους καταβάλει συνολικά το ποσό των 13 χιλιάδων περίπου ευρώ για τους μισθούς των  20 εργαζομένων  και συνεχώς αθετεί τις υποσχέσεις του.
Η  εκδήλωση διαμαρτυρίας  έγινε έξω από το ανεγειρόμενο σχολείο, στην παρουσία μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου. Δεν σημειώθηκαν οποιαδήποτε επεισόδια.



Το θέμα χειρίζεται το Επαρχιακό Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων Πάφου.
Η Επαρχιακή Λειτουργός του Γραφείου Εργασιακών Σχέσεων Πάφου Έφη Ιακώβου ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι εν λόγω εργαζόμενοι υπέβαλαν σήμερα τα παράπονά τους, που θα εξεταστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: