Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Δημοκρατική Κοινότητα Νέων Ευρώπης (DEMYC) για τον Τάσο Μητσόπουλο

Τριήμερο πένθος και αναστολή όλων των εκδηλώσεων και δράσεων της κήρυξε η Δημοκρατική Κοινότητα Νέων Ευρώπης (DEMYC) για το θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος διετέλεσε στα νεανικά του χρόνια ΓΓ της DEMYC.


«H DEMYC αποχαιρετά σήμερα έναν ακούραστο πολιτικό, έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό που προσέφερε όσο λίγοι στον ευρωπαϊκό χώρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου η DEMYC, προσθέτοντας πως για την Οργάνωση η απώλεια είναι τεράστια, αφού ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της DEMYC σε μια περίοδο που η νεολαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνιζόταν να εδραιωθεί και να αποκτήσει φωνή και ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της Ευρώπης.
«Η συμβολή του ήταν πολύτιμη και το στίγμα του παρέμεινε έκτοτε ανεξίτηλο καθοδηγώντας ως φάρος τη δράση όλων μας. Πάντοτε δίπλα στους νέους, παρέμεινε θερμός συμπαραστάτης της Οργάνωσης, δηλώνοντας άοκνα το παρών του όποτε του είχε ζητηθεί με τη διαχρονική ανιδιοτέλεια, την απαράμιλλη ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες γαλουθήθηκε και αργότερα μας μεταλαμπάδευσε όπως και τον οραματισμό που τον διέκρινε για τη νεολαία της Ευρώπης» σημειώνεται.
Η DEMYC εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και στην ιδιαίτερη του παράταξη, το Δημοκρατικό Συναγερμό.
Ανακοινώνει παράλληλα ότι το Συμβούλιο της Δημοκρατικής Κοινότητας Νέων Ευρώπης αποφάσισε όπως κηρυχθεί τριήμερο πένθος κατά τη διάρκεια του οποίου αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις της οργάνωσης και όπως το Συμβούλιο της Οργάνωσης εκπροσωπηθεί στην κηδεία από τον Αντιπρόεδρο Α’ Λοΐζο Μιχαήλ.
Αναφέρεται ακόμη ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για την απόδοση των δέουσων τιμών προς τον εκλιπόντα.


http://www.sigmalive.com/news/local/111615#sthash.eEeSVPvd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: