Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παρέμβαση ΣΙΚΑΠ στον θόρυβο που ξέσπασε για πέταμα λαδιών τηγανίσματος στην θάλασσα επί του παραλιακού μετώπου της Κ. Πάφου



                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εστιάτορες της Πάφου και γενικά, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της πόλης και επαρχίας γίνονται στόχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τις περισσότερες φορές όμως, έχει αποδειχτεί ότι κάποιοι έχουν αρχίσει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον της Πάφου και μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να την εξοντώσουν, αφού οι περισσότερες καταγγελίες δεν ευσταθούν. 



Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης, γινόταν λόγος για εστιάτορα η επιχείρηση του οποίου  δραστηριοποιείται στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω εστιάτορας σε ώρα αιχμής  έριξε εν ψυχρώ μέσα στη θάλασσα λάδια τηγανίσματος. Το δημοσίευμα ανάφερε ότι, η περιοχή την ώρα εκείνη ήταν γεμάτη κόσμο και πως το θέμα έχει οδηγηθεί ενώπιον της δημοτικής Αρχής Πάφου, που εμφανίζεται οργισμένη με την συγκεκριμένη ενέργεια του εστιάτορα.

Ο ΣΙΚΑΠ αμέσως μετά το πρώτο δημοσίευμα, μιας και ακολούθησαν και άλλα, ως το αρμόδιο όργανο των κέντρων αναψυχής Πάφου, άρχισε να ερευνά το θέμα. Εντόπισε το εστιατόριο για το οποίο γίνεται λόγος, αφού τα δημοσιεύματα τον φωτογράφιζαν χωρίς αποδείξεις,  και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του, ζητώντας του εξηγήσεις.
Επειδή ο ΣΙΚΑΠ μιλά με ονόματα και δεν κρύβεται, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου για το οποίο γινόταν αναφορά είναι ο κ. Αντώνης Μιλτιάδου και το κέντρο του ονομάζεται BACHOUS επί της Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο. Πρόκειται για τακτικό  μέλος του ΣΙΚΑΠ, που παρακολουθεί όλα τα σεμινάρια, τις ενημερώσεις και τις εκδηλώσεις του συνδέσμου.

Ο κ. Μιλτιάδου, ξεκαθαρίζοντας την όλη κατάσταση μας ανέφερε ότι, ο μάγειρας του εστιατορίου του, εκείνο το βράδυ, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, κακώς έριξε στην θάλασσα τον καθαρό πάγο από την σχάρα που τοποθετείται μέσα σε ειδικό ψυγείο και μπαίνουν πάνω τα ψάρια, ώστε να τα βλέπουν οι πελάτες και να διαλέγουν ποια θα φάνε. Δεν πετάξαμε λάδια, τόνισε χαρακτηριστικά, αφού τα λάδια τα τοποθετούμε σε ειδικά μπετόνια τα οποία περνούν από το κέντρο μας και τα παίρνουν για παρασκευή βιοντίζελ.

Εμείς ως εστιατόριο, διευκρίνισε, είμαστε στην πρώτη γραμμή του τουρισμού και δεν επιτρέπουμε να χαλάει η εικόνα της Πάφου. Εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας, ξεκαθάρισε, ώστε οι ενέργειές τους να είναι οι ανάλογες για να αναβαθμίζουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Μιλτιάδου, ο ΣΙΚΑΠ, ζητεί από τους αρμοδίους που ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα, καθώς και τον Δήμο Πάφου, που το διερευνά να προσκομίσουν το φωτογραφικό υλικό, που λέγεται ότι υπάρχει από εκείνο το βράδυ.
Ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου δηλώνει ότι, δεν θα ανεχτεί άλλες προσβολές εναντίον των μελών του. Όλες οι καταγγελίες επιβάλλεται να γίνονται με ντοκουμέντα, στοιχεία και ονομαστικά.


Εκ του ΣΙΚΑΠ

Νεόφυτος θρασυβούλου
Πρόεδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: