Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Νόμιμη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Κύπρο


Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, εξήγησε ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει την καλλιέργεια κάποιων ειδών κάνναβης οι οποίες μάλιστα μπορούν να τύχουν και εκταρικής επιδότησης. 




Πρόσθεσε επίσης ότι από τη στιγμή που ευρωπαϊκή νομοθεσία υπερισχύει των εθνικών νομοθεσιών η ΚΔ οφείλει να εναρμονήσει τη δική της νομοθεσία, αφού μέχρι και αυτή τη στιγμή η καλλιέργεια οποιασδήποτε μορφής κάνναβης είναι παράνομη στην Κύπρο.

«Ευελπιστώ ότι μέχρι σήμερα το απόγευμα θα εκδοθεί ένα διάταγμα το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί από το Υπουργό Υγείας. Αυτό το διάταγμα έχει τύχει νομοτεχνικού ελέγχου από την νομική υπηρεσία και το πρόβλημα θα τελειώσει», είπε ο Νίκος Κουγιάλης. Επιπλέον είπε ότι με βάση το διάταγμα, η καλλιέργεια συγκεκριμένων τύπων κάνναβης θα επιτρέπεται εάν και εφόσον πληρούνται κάποιες προδιαγραφές και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στην περίπτωση των δύο γεωργών οι οποίοι ήδη προχώρησαν σε σπορά, είπε ότι δόθηκαν οδηγίες στον ΚΟΑΠ και στην ΥΚΑΝ να ελέγξουν τις καλλιέργειες και αν πληρούν τις προδιαγραφές τότε το κράτος δεν θα κινηθεί εναντίον τους.


newzup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου