Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στο κελί σεσημασμένος λαθρέμπορας μεταναστών


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε διάταγμα κράτησης 6 ημερών εναντίον 55χρονου από την Λευκωσία σχετικά με 7 κατηγορίες για τις οποίες είναι ύποπτος.

Συγκεκριμένα, για κατοχή και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εμπορία ενήλικων προσώπων, λαθρεμπόριο μεταναστών, πλαστοπροσωπία και συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος.


Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την σύλληψη του 27χρονου Σύρου υπηκόου στις 30 Μαΐου 2014 στον Αερολιμένα Λάρνακας, όπου επρόκειτο να αναχωρήσει για την Φρανκφούρτη με πλαστή Ιταλική ταυτότητα. Ο Σύρος, που τέθηκε υπό κράτηση για 5 ημέρες, ανέφερε ότι αγόρασε την ταυτότητα από άγνωστό του Ελληνοκύπριο στη Λευκωσία για το ποσό των 5 χιλιάδων Ευρώ.

Ο Σύρος κατέθεσε ενώ τελούσε υπό κράτηση, ότι έφθασε στην Κυπριακή επικράτεια διά μέσου του παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου στις 14 Μαΐου 2014, και στις 30 του μήνα ο ύποπτος, γνωστός ως «Σάκης», τον μετέφερε από τη Λευκωσία στον Αερολιμένα Λάρνακας . Καθοδόν του έδωσε την Ιταλική ταυτότητα και του ζήτησε τις 5 χιλιάδες. ευρώ. Ο «Σάκης» απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιας φύσης υπόθεση η οποία καταχωρήθηκε τον Μάρτη του 2014 για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Επίσης ο ύποπτος καταδικάσθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2014 από Δικαστήριο της Στοκχόλμης στη Σουηδία για παρόμοια φύσης αδικήματα σε δύο μήνες φυλάκιση. Η Ιταλική ταυτότητα που έδωσε στο Σύρο είναι γνήσια ως έντυπο και είχε κλαπεί από τις Ιταλικές αρχές μαζί με άλλες. Στην ταυτότητα έγιναν παραποιήσεις και προσθέσεις των στοιχείων και της φωτογραφίας του Σύρου.


http://www.alithia.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου