Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δείτε τι σκαρφίστηκαν και απέσπασαν χρήματα από ηλικιωμένη στην Αμμόχωστο


Οι δύο άγνωστες γυναίκες επισκέφθηκαν χθες την 80χρονη.  Της παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι της κυβέρνησης με σκοπό να της παραδώσουν το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ ως επίδομα για την άρρωστη αδελφή της.


Όπως ανέφεραν οι δύο γυναίκες, για να γίνει αυτό, η 80χρονη έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ ως φόρο για το επίδομα.  Η γριούλα πίστεψε τις δύο γυναίκες και τους έδωσε το πορτοφόλι της για να πάρουν τα χρήματα.  Αυτές πήραν το ποσό των 400 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Μόλις η γριά αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.  Αξιολογώντας πληροφορίες και μαρτυρίες, συνελήφθη ως ύποπτη 40χρονη από το Παραλίμνι.  Παρά το γεγονός ότι αρνείται ενοχή, το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Η αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς εκτιμά ότι οι επιτήδειοι έχουν βρει νέο τρόπο για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, ιδιαίτερα ηλικιωμένους.  Δύο ακόμη περιστατικά τέτοιας απάτης καταγράφηκαν στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα, όπου άγνωστα πρόσωπα παρουσιάστηκαν ως κυβερνητικοί και απέσπασαν χρήματα από ηλικιωμένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: