Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μπήκε σε λειτουργία το σύστημα φωτοεπισήμανσης στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Λευκωσία

Σε λειτουργία τέθηκε απο τις 00.01 το σύστημα φωτοεπισήμανσης στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, και καταγράφονται οι παραβάσεις ορίου ταχύτητας.


Σημειώνεται ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης λειτουργούσε σε δοκιμαστική βάση από τη Δευτέρα 26/5/2014.
Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας τους μέσα σε τρεις μέρες κατέγραψαν πέραν των 3.500 παραβάσεων του ορίου ταχύτητας μέσα σε 3 μέρες.
Ο αριθμός δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης οδήγησης στην Κύπρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το επιτρεπτό όριο των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα, οι δύο κάμερες κατέγραφαν μόνο όσους οδηγούς ξεπερνούσαν τα 70 χιλιόμετρα.

Στην τραγική διαπίστωση ότι οι Κύπριοι οδηγοί δεν σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κυρίως το όριο ταχύτητας κατέληξαν το Υπουργείο Συγκοινωνιών, αλλά και η Αστυνομία Κύπρου.

Δώσαμε μεγάλο χρονικό διάστημα στους οδηγούς να ενημερωθούν. Είδαμε τυχόν μικροπροβλήματα στη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας, τα οποία επιλύσαμε με την εταιρεία και πλέον τίθεται σε πλήρη λειτουργία το σύστημα δήλωσε ο διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Δημήτρης Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι κάμερες θα τοποθετηθούν, εν ευθέτω χρόνο, και σε άλλες περιοχές, ενώ στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή θα τοποθετηθούν, επίσης, δύο πλατό για ανακοπή των μεγάλων ταχυτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: