Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Χιλιάδες χάπια έκσταση έφθασαν στην Κύπρο μέσω Τύμπου


Μέσω του παρανόμου αεροδρομίου της Τύμπου φαίνεται να έφτασαν τα 7500 χάπια έκστασης, που προορίζονταν για κατανάλωση στις ελεύθερες περιοχές.


Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο υπεύθυνος της YKAN Στέλιος Σεργίδης, η ΥΚΑΝ κατείχε πληροφορία ότι συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τη Λάρνακα θα μετέφερε ναρκωτικά στη Λευκωσία.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε κοντά στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς να κατευθύνεται προς Λευκωσία και σε αυτό επέβαιναν τρία πρόσωπα. Τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ στο Στρόβολο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγείτο από Ρουμάνο 24 ετών με συνεπιβάτες των πατέρα του 46 χρονών επίσης από την Ρουμανία και Ελληνοκύπριο 29 ετών, άεργο από τη Λευκωσία. Κατά την έρευνα του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο ταξιδιωτικές τσάντες που περιείχαν κρυμμένα 7500 χάπια τύπου έκσταση. Και οι τρεις συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Στην έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 24χρονου εντοπίστηκε ένα πιστόλι, μαζί με μια μεταλλική γεμιστήρα. Από περαιτέρω εξετάσεις και μαρτυρία που λήφθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος αφίχθηκε χθες 6/6 στην Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου, από το Άμστερνταμ, μέσω Τουρκίας και παραλείφθηκε από τους δύο άλλους υπόπτους.

Και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις προς εντοπισμό συνεργατών και αγοραστών της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών, όπως επίσης η προέλευσης του ανευρεθέντος όπλου και κατά πόσο έχει χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας. Οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε εφταήμερη προσωποκράτηση και για τους τρεις.
Εξάλλου ο κ. Σεργίδης ανέφερε ότι τόσο ο 24χρονος, όσο και ο 29χρονος είναι γνωστοί στην Αστυνομία για διάπραξη άλλων αδικημάτων.


Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/133257#sthash.e5YzR8ME.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: