Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το Top model, πρώην Miss Ρωσία και σχεδιάστρια Μόδας Liuba Guivan, παραχώρησε συνέντευξη στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ


Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ το Top model, πρώην Miss Ρωσία και σχεδιάστρια Μόδας Liuba Guivan, αναφέρθηκε στην έως τώρα καταπληκτική πορεία της στον χώρο. Μίλησε για τις συνεργασίες της με διεθνείς αναγνωρισμένους οίκους μόδας, τις συνεργασίες της με αξιόλογα μοντέλα αλλά και την πρόσφατη συμμετοχή της στο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες.
Αναφέρθηκε επίσης, στις επιτυχίες της ως μοντέλο αλλά και ως σχεδιάστρια μόδας. Την περίοδο αυτή ζει μόνιμα στην Κύπρο και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της.




  1. 1. Liouba είσαι από την Ρωσία, top model αλλά και σχεδιάστρια ρούχων. Γνωρίζουμε ότι είχες κατακτήσει τον τίτλο της Miss Russian. Πες μας μερικά πράγματα για την έως τώρα πορεία σου στον χώρο.
Είμαι από το Καζακστάν και πήρα το τίτλο miss Ρωσία  όταν ήμουν 18 χρονών. Τώρα είμαι σχεδιάστρια Μόδας. Σχεδιάζω ξεχωριστά κομμάτια.  Σε ηλικία 16 χρόνων φοίτησα στη σχολή modeling και μετά σπούδασα ηθοποιός στη Μόσχα.
Πριν 3 χρόνια σπούδασα σχεδιάστρια Μόδας στο Λονδίνο. Μου  αρέσει πολύ η Μόδα. Έχω λάβει μέρος σε αρκετές μεγάλες επίδειξης Μόδας στο εξωτερικό και στη Κύπρο. Συνεργάστηκα για αρκετά χρόνια με τη κα, Σταυρούλα Νικόλαου που διατηρεί το  διεθνές πρακτορείο μοντέλων prestige show production. Πήγα στο Λονδίνο και εργάστηκα  για μερικά χρόνια σε μεγάλους οίκους Μόδας όπως Prada, Versace , Louis Vuitton, Gucci, Chopard.



  1. Τώρα συμμετέχεις απ’ ότι γνωρίζουμε σε επώνυμες επιδείξεις μόδας και γενικά, μεγάλων σχεδιαστών αλλά και διοργανωτών. Έτσι είναι;
Μάλιστα. Λαμβάνω μέρος σε μεγάλες επίδειξης μόδας  τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό,   καθώς και σε μεγάλες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.



  1. Πρόσφατα βρέθηκες και στο φεστιβάλ Καννών. Πες μας για την εκεί εμπειρία σου.
Πρώτη φορά βρέθηκα  σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου  μετά από την ρεαλιστική πρόταση της κας Σταυρούλας Νικόλαου να πάω σαν Guest της βραδιάς όπου άνοιξα και το fashion show του Festival awards Film Awards for Peace.
 Εκεί συνάντησα αρκετές προσωπικότητες του θεάματος όπως Joe Jackson πατέρας του Maikl  Jackson, όλη την οικογένεια Μαντέλα ,Rolia Stone, Salma Hayek.
Οι  κοπέλες που παίζουν στη σειρά Άγγελοι του Τσάρλη ,Julie Gayet. Uma Thourman.κ,α, πολύ γνωστοί ηθοποιοί .
  Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά επώνυμα άτομα και άνοιξαν κάποιες μεγάλες πόρτες για μένα τόσο στο χορό όσο και στην μόδα   σαν σχεδιάστρια.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κα Σταυρούλα Νικόλαου που με βοήθησε στο παρελθόν αλλά και τώρα.   Είναι πολύ αναγνωρισμένη.  Περισσότερο στο εξωτερικό ,διότι στο εξωτερικό έχει περισσότερες καλές ευκαιρίες.



  1. Υπάρχει πρόβλημα στον χώρο της μόδας λόγω της κρίσης;
Υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στη Κύπρο τόσο και στο εξωτερικό ιδίως στην Ευρώπη.  Όταν όμως, είσαι έξυπνος και δραστήριος βρίσκεις τρόπους να ξεπεράσεις  τις δυσκολίες.



  1. Που είναι η μόνιμή σου κατοικία;
Τώρα ζω μόνιμα στη Κύπρο που μου αρέσει πολύ. Αγόρασα το δικό μου σπίτι, ταξιδεύω πολύ συχνά λόγο της δουλειάς μου και θα ήθελα πολύ να αγοράσω και σπίτι στο Μονακό.

  1. Υπάρχουν κοπέλες στις μέρες μας που θέλουν να ασχοληθούν με την μόδα; Εσείς τις βοηθάτε και τις παροτρύνετε αν θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο;
Θα βοηθούσα κοπέλες που έχουν τα προσόντα για να ασχοληθούν με το μόντελινγκ. Θέλω  ναι είμαι ειλικρινής μαζί τους από την αρχή και αυτό κάνω.



  1. Πέραν τούτου είστε και σχεδιάστρια μόδας. Πόσα χρόνια σχεδιάζετε και από τι διακρίνονται τα ρούχα σας;
Έχω σχεδιάσει αρκετά ρούχα που είναι μοναδικά στο είδος τους π,χ, αγοράζεις ένα κομμάτι αλλά  είναι σαν να έχεις δύο ρούχα, έχουν 2 prosoma. Φοριούνται δηλαδή και από τις δύο πλευρές. Τώρα θα αρχίσω την καινούργια μου συλλογή και θα την παρουσιάσω στη Βενετία όπου την οργάνωση το fashion show θα έχει  κα Σταυρούλα Νικόλαου στο φεστιβάλ κινηματογράφου. Τις ανέθεσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ αρχές του ερχόμενου  Σεπτέμβρη.



  1. Σχεδιάζεται ρούχα και για κάποιους μεγάλους οίκους μόδας;
Μελλοντικά θέλω να σχεδιάζω ρούχα για μεγάλους οίκους. Το συζητάμε ακόμα,  δεν έχω υπογράψει αλλά έχω κάνει ορισμένα σχέδια για το Christian Dior στο Λονδίνο.

  1. Έχετε συνεργαστεί με γνωστά μοντέλα και οίκους μόδας και με ποια;
Μοντέλα που συνεργάστηκα μαζί τους είναι η Kate Moss, η Naomi Cabel και άλλα πολλά.  Μου αρέσει η γραμμή των Louis Vuitton, Gucci, Chopard. Rolex, Beaxr κοσμήματα.



  1. Τι είναι για σένα η μόδα;
Η μόδα είναι κάτι πολύ ωραίο.  Η ομορφιά και η μόδα πάνε μαζί.  Χωρίς αυτά τα δύο  δεν θα είχε ενδιαφέρον η ζωή.  Το κάθε ένα από μας αυτά τα δύο μας ανεβάζουν τη ψυχολογία μας. 
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω ως ηλεκτρονική εφημερίδα ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ για το ενδιαφέρον σας προς το άτομό μου και την επαγγελματική μου πορεία στην μόδα ως μοντέλο αλλά και ως σχεδιάστρια ρούχων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: