Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Βαγγέλης Μαυρονικόλας. Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου


"ΕΓΙΝΕ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ.
ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΞΟΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.


Βαγγέλης Μαυρονικόλας – Προγραματικές Σκέψεις
1. Θα συγκροτηθεί και θα γιγαντωθεί το σώμα των Εθελοντών. Αυτοί θα επωμιστούν την επιτυχία του Πάφος 2017 που είναι το παράθυρο ευκαιρίας για την Πάφο. 
2. Ο Δήμος Πάφου θα μπεί στο Facebook, και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ώστε να αφουγκράζεται τις απόψεις και τις ανάγκες των πολιτών. Θα δημιουργηθούν Forum και Think-Tanks όπου θα κατατίθεται η σκέψη και η συσσωρευμένη εμπειρία των Δημοτών. 
3. Θα ακολουθήσουμε πολιτική νοικοκυρέματος και λιτότητας. (Για παράδειγμα η υπηρεσιακή Λιμουζίνα του Δήμου θα πωληθεί και με τα λεφτά του θα δίνονται βραβεία σε μαθητές που διακρίνονται εκτός Κύπρου). Ο οδηγός της θα γίνει επιμελητής των δημόσιων χώρων.
4. Θα εφαρμοστεί Νέος Μηχανισμός Εσωτερικού Ελέγχου με χιαστί Σύστημα. Κάθε Τμήμα θα ελέγχει ένα άλλο.
5. Εξαίρεση από αποφάσεις όσων έχουν εμπλεκόμενα συμφέροντα.
6. Εγγραφη Δήλωση των Δημοτικών συμβούλων ότι δεν έχουν Πολεοδομικές Παρανομίες. Οσοι έχουν δεν θα παρίστανται στις συνεδριάσεις μέχρι να τις άρουν
7. Θα αρχίσουν να προετοιμάζονται οι ανοικτοί χώροι για τις εκδηλώσεις του 2017 - που δεν χρειάζονται λεφτά.
8. Θα επιδιωχθεί ο θεσμός του Εθνικού Ευεργέτη. Οταν ξέρουν ότι τα χρήματα τους θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
9. Θα επιδιωχθεί Αδελφοποίηση της Πάφου με το Tel-Αviv, και σύσφιξη των σχέσεων μας με το Ισραήλ. (Παράδειγμα Ιδρυμα Λιασίδου)
10. Παραγωγή Οπερας με τοπικά μέσα
11. Ανέγερση Νέου Δημοτικού Θεάτρου στον χώρο παρα την οικία Επάρχου
12. Αναζωογόνηση και Ηλεκτροφωτισμός βασικών δρόμων της Αγοράς. Δοκιμαστική Πεζοδρομοποίηση του Εμπορικού κέντρου - έμφαση στη δημιουργία μικρών πλατειών
13. Αμεση Χωροθέτηση του Κεντρικού Σταθμού Λεωφορείων στην Καραβέλλα. Παρά τις αδυναμίες είναι πολύ σημαντικό να χωροθετηθει εκεί - θα αναζωογονήσει το Ιστορικό Κέντρο. Να χωροθετηθεί Μικρό Θεατράκι μπροστά από Δημοτική Αγορά
14. Ανάδειξη της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή σαν η Βιτρίνα της Πόλης
15. Ολοκλήρωση του Δυτικού Παρακαμπτηρίου
16. Επανέναρξη και Ολοκλήρωση της Ανέγερσης του Νέου Δημοτικού Μεγάρου. Θα επιτρέψει την αποδέσμευση άλλων τριών έτοιμων Κτιρίων.
17. Τοπιοτέχνηση Δενδροφύτευση του Δημόσιου Κήπου - Μετατροπή του σε Πάρκο Γλυπτικής κατα την διάρκεια και εξέλιξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - Ανέγερση του Καθεδρικού ναού με τρόπο και σε θέση όπως το σχέδιο που εκπόνησα και δημοσίευσα το 2006
18. Μετατροπή της 25ης Μαρτίου σε "Πολιτιστικό Δρόμο"
19. Μελέτη Φωτισμού για το Λιμανάκι Κάτω Πάφου. Οι προβολείς των "κρουζιερόπλοιων" και οι εμπορικές πινακίδες αλλοιώνουν τη γραφικότητα του
20. Ανασχεδιασμός του κτιρίου εισόδου στο Αρχαιολογικό Πάρκο
21. Χώρος του Φάρου - Δημιουργία Εκπαιδευτικού - Ιστορικού Κέντρου με χώρο αναψυχής όπως η Καφετέρια του Μουσείου Ακροπόλεως στην Αθήνα
22. Ηλεκτροφωτισμός του Παραλιακού Πεζόδρομου από το Κάστρο μέχρι τους Τάφους των Βασιλέων
23. Καθιέρωση του Μαραθώνιου της Αφροδίτης που θα ξεκινά από το Ιακώβιο Στάδιο θα περνά μέσω του παλιού δρόμου Πάφου Λεμεσού από τη πλατεία Γεροσκήπου θα φτάνει στο Ναό της Αφροδίτης στα Κούκλια και θα επιστρέφει από διαδρομή κατα μήκος της ακτογραμμής μέχρι το Κάστρο της Κάτω Πάφου.
24. Εντατική διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες εταιρείες που προσφοροδότησαν για την Κατασκευή της Μαρίνας στα πότιμα και δημιουργία ενός Κονσόρτιουμ που να αναλάβει το Εργο
25. Επιχορήγηση από τον Δήμο για το Πογιάτισμα/Φρεσκάρισμα των Καταστημάτων
26. Δημιουργία ομάδας Αισθητικής Αναβάθμισης των πρόχειρων/παράνομων επεκτάσεων (σκιαδίων) που θα αδειοδοτούνται σε προσωρινή βάση εφόσον είναι ψηλής αισθητικής.
27. Η πλατεία 28ης Οκτωβρίου θα πεζοδρομοποιηθεί αμέσως, ώστε να ανπτυχθεί η δυναμική της διαμόρφωσης της σε πλατειακό χώρο. 
28. Οργάνωση των Επιχειρηματιών της Πάφου σε ένα φορέα που θα προβάλλει το Ιστορικό Κέντρο και θα διαχειρίζεται σε ενιαία βάση την ανάπτυξη και προβολή του. 
29. Ντεβέλοπερς – Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη, όμως να λειτουργούν στα πλαίσια της Νομιμότητας.
30. Αδειοδοτήσεις σε χρόνο ρεκόρ με την αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες Μελετητές - Ενθάρρυνση των Αναπτύξεων με αυστηρή προσήλωση στους νόμους και κανονισμούς.
31. Εγκατάσταση Κεντρικού συστήματος Ηλεκτρονικοποίησης των Αδειοδοτήσεων και Πολικού Συστήματος Οργάνωσης των Υποθέσεων - Απουλοποίηση του Σημερινού συστήματος - Παραδίδω ΔΩΡΕΑΝ την Μελέτη που εκπονησα το 2000
32. Κατασκευή του Υπαίθριου Θεάτρου 4000 θέσεων στην πλαγιά ανατολικά του Νεάπολις σε συνεργασία με το Δήμο Γεροσκήπου - Με απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου να ζητηθεί η Χρηματοδότηση του από την Εταιρεία ......... και να υπολογισθεί (αφαιρεθεί) από τα αντισταθμιστικά για την υλοποίηση των Ορων της "Ειδικής" ανάπτυξης στην περιοχή νεάπολις
33. Μετατροπή του Αρχαιολογικού Τόπου του Απόλλωνα του Υλάτη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης και η μετακίνηση του Καταφυγίου ζώων σε κατάλληλο χώρο με σωστές υποδομές.
34. Δημιουργία Γραμμικού Πάρκου από τα λιμνάρκα μέχρι το Αναβαργός - Πέρα Βρύση
35. Σπουδαστικό Τμήμα - Εντευκτήριο, Επαγγελματικός Προσανατολισμός.
36. Να γίνει ειδικό Τμήμα Καταγγελιών, να εξετάζονται αμέσως και να δίνονται άμεσα οι λύσεις.
37. Επιχορηγήσεις για άπορους μαθητές για ωδεία και σχολές χορού του ιδιωτικού τομέα και οχι ο Δήμος να λειτουργεί ανταγωνιστικά
38. Ανασκαφή και Αποκατασταση του Ελληνιστικού Θεάτρου στα δυτικά του Κάστρου
39. Τμήμα Επιμελητών – Φροντιστών
40. Επιμορφωτικά σεμινάρια του προσωπικού. Πρέπει να δουλέψουμε με το προσωπικό και τους Δημοτικούς Σύμβουλους που έχουμε. Να κάμουμε τους Δημοτικούς Υπάλληλους να αισθάνονται περήφανοι για την Υπηρεσία τους . Από τους Δημοτικούς Σύμβουλους να εκμαιεύσουμε την καλύτερη πλευρά τους. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για το 2017 και πρέπει να αρχίσουμε αμέσως δουλειά για την προτοιμασία της Πόλης. 
41. Να τιμηθεί έμπρακτα ο Αντρέας Αταλιώτης - αδιάφθορος και οραματιστής Δήμαρχος Πάφου.
42. Υποστήριξη Δημιουργίας Επιμελητηρίου Καλλιτεχνών Πάφου. Μετακίνηση του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου και μετατροπή του σε Μόνιμη Πινακοθήκη, και Κέντρο Τεχνών. Μόνιμη Διδασκαλία Χαρακτικής Κεραμεικής και Σχεδίου.
43. Να καθιερωθούν Βραβεία για τους Μαθητές που διακρίνονται σε διεθνείς τομείς και γενικά να επιβραβεύεται συμβολικά η Αξιότητα.
44. Να ενθαρυνθούν οι κάτοικοι να Δενδροφυτεύσουν τις αυλές, τους χώρους πρασίνου, τους Δρόμους – να γίνει μια εκστρατεία να πνίξουμε τη Πόλη στο Πράσινο.
45. Να επιδιωχθεί η δημιουργία Κονσόρτιουμ των Εταιρειών που ακόμα αντιδικούν για την Μαρίνα των Ποτίμων και να Ξεκινήσει επιτέλους το Εργο.
46. Να επιδιωχθεί η κατασκευή Λιμενοβραχίονα προσέγγισης Κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο.
47. Το Λιμανάκι να αποδωθεί στο Δήμο Πάφου. Θα καταστεί μια πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για το Δήμο.
48. Να προωθηθεί η υλοποίηση του Γραμικού Πάρκου των Λιμναρκών που να καταλήγει στην εξαιρετικής φυσικής καλλονής περιοχή Πέρα Βρύση του Αναβαργός.
49. Να γίνουν διαμορφώσεις στα μικρά Ράουντ αμπάουντ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: