Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Γεμάτα τα ξενοδοχεία στην Κύπρο λόγω Κατακλυσμού


Το αδιαχώρητο παρατηρείται σε όλες τις παράλιες πόλεις, με τους κύπριους να εκμεταλλεύονται το τριήμερο του κατακλυσμού για βόλτες και ξεκούραση.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων αγγίζουν κόκκινο σε κάποιες μονάδες φτάνοντας το 100% ενώ στα πλείστα ξενοδοχεία η πληρότητα είναι στο 90%.


Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κλίνες και δωμάτια ιδιαίτερα στα ορεινά θέρετρα.
Αυξημένη ήταν η κίνηση και στις εμποροπανήγυρεις σε όλες τις πόλεις. Στη Λεμεσό, οι πωλητές αναμένουν αύξηση της προσέλευσης του κοινού απόψε και αύριο.

Την τιμητική της έχει αυτές τις μέρες η πόλη της Λάρνακας, με διάφορες εκδηλώσεις και πλούσιο πρόγραμμα ενώ και στις υπόλοιπες επαρχίες οι εκδηλώσεις για τον κατακλυσμό κορυφώνονται αύριο.

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις κρατήσεις για την θερινή περίοδο, καθώς διατηρείται η σημαντική μείωση της τάξης του 25% από τον δεύτερο μεγαλύτερο αιμοδότη του κυπριακού τουρισμού, την Μόσχα.

Μια μείωση η οποία θα περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς οι ρώσοι τουρίστες σφήνουν στην κυπριακή οικονομία περίπου 30% περισσότερα από τον μέσο όρο όλων των άλλων εθνικοτήτων.

Το μεγάλο στοίχημα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι να αναπληρώσουν τις απώλειες και από την Ρωσία αλλά και από άλλες παραδοσιακές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από το Ισραήλ και άλλες χώρες του Αραβικού Κόλπου.


 livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: