Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Επιχορηγημένα προγράμματα κατάρτισης προσωπικού κέντρων αναψυχής. Επιτυχία του ΣΙΚΑΠ



Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΑΞΙΚ προχωρά στην κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών σε μια προσπάθεια τόσο τα Κέντρα Αναψυχής να παραμείνουν ανοικτά αλλά και οι εργαζόμενοι να αναβαθμίσουν τα εργασιακά τους προσόντα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεόφυτος Θρασυβούλου είπε ότι αυτά τα προγράμματα κατάρτισης θα επιχορηγούνται από την κυβέρνηση ούτως ώστε οι επιχειρηματίες του κλάδου να ελαφρυνθούν από ένα ποσοστό του κόστους που αφορά το προσωπικό τους χειμερινούς μήνες. 

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι δυστυχώς η Πάφος κατέληξε να είναι ένας εποχιακός τουριστικός προορισμός γεγονός που δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μπορούν να παραμείνουν ανοικτές και την χειμερινή περίοδο με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολιτών μας να οδηγούνται στην ανεργία. 

Με τα σεμινάρια κατάρτισης κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών είπε ο κ. Νεοφύτου αισιοδοξούμε ότι μια μερίδα κέντρων αναψυχής θα παραμείνουν ανοικτά ενώ το κόστος του προσωπικού θα μειωθεί αφού θα υπάρχει η οικονομική συμμετοχή του Υπουργείου Εργασίας.
Ο κ. Θρασυβούλου ευχαρίστησε την υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου για την στήριξη και κατανόηση που δείχνει στα προβλήματα των κέντρων αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: