Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εξαφανίστηκε Καταμαράν που είχε αποπλεύσει από την Μαρίνα Λεμεσού με προορισμό την Χάιφα



Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας για εντοπισμό ιστιοπλοϊκού σκάφους τύπου Καταμαράν με πλήρωμα δύο Ισραηλινούς, το οποίο αγνοείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε σήμερα και ώρα 13:05 τηλεφωνική κλήση από το ΚΣΕΔ Χάιφας σε σχέση με το αγνοούμενος σκάφος.


Το εν λόγω σκάφος απέπλευσε από τη Μαρίνα Λεμεσού την Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου στις 12:30 με προορισμό τη Χάιφα , στην οποία αναμενόταν να καταπλεύσει σήμερα το πρωί 06 Νοεμβρίου, στις 09:00.
Κατόπιν λήψης της πληροφορίας, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα τις διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού βάση το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Ε/Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας Ε/Π το οποίο εκτέλεσε έρευνα στην περιοχή που καθόρισε το ΚΣΕΔ, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Επίσης ενημέρωσε όλα τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου – Ισραήλ, καλώντας τα να εντείνουν την προσοχή τους.

Παράλληλα ενεργοποίησε τη διαδικασία συνεργασίας του ΚΣΕΔ με το αντίστοιχο της Χάιφας με σκοπό το συντονισμό για εντοπισμό του σκάφους.
Οι έρευνες του ΚΣΕΔ συνεχίζονται.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: