Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Επτά μέρες υπό κράτηση τα 16 πρόσωπα του σκανδάλου της ΣΠΕ Αγ. Φύλας. Νέα σύλληψη



Διάταγμα κράτησης 7 ημερών εξέδωσε τελικά σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των 16 προσώπων που συνελήφθησαν ως ύποπτα σε σχέση με το σκάνδαλο σύναψης δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

 
Εγκρίνοντας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων, το δικαστήριο ανέφερε ότι, αν και δεν φαίνεται να εμπλέκονται σε όλα τα αδικήματα όλοι οι ύποπτοι, εντούτοις υπάρχει εμπλοκή και των 16 σε κάποια από αυτά.
 
 Έκρινε δε ότι, από τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον του και το μεγάλο ανακριτικό έργο που υπολείπεται,  δεν αποκλείεται η πιθανότητα, εάν οι ύποπτοι αφεθούν ελεύθεροι, να επηρεάσουν μάρτυρες ή να καταστρέψουν τεκμήρια.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ύποπτοι φέρεται να εμπλέκονται σε 11 υποθέσεις χορήγησης δανείων, για το συνολικό ποσό των 11,961,000 ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.
 
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε το μεσημέρι και 17ο πρόσωπο που καταζητείτο, έναν εκτιμητή ακινήτων, ενώ εκκρεμούν 2 ακόμη εντάλματα σύλληψης.
 
Όπως εξάλλου πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού και τον συνεχάρη για τον άψογο χειρισμό της υπόθεσης και για το δύσκολο έργο που επιτελεί η ανακριτική ομάδα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: