Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Βαρυχειμωνιά με σφοδρές χιονοπτώσεις στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ



Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται οι ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει επείγουσες ανακοινώσεις και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή. Περισσότερο επηρεάζονται η Ουάσιγκτον, η Bαλτιμόρη και η Νέα Υόρκη.
Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν και οι κάτοικοι έσπευσαν σε υπεραγορές για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα, καθώς αναμένεται το χιόνι να φτάσει μέχρι και τα ογδόντα εκατοστά σε πολλές περιοχές. Επίσης, αναμένονται σφοδροί άνεμοι.

Η καταιγίδα με την ονομασία Jonas που προκαλεί ήδη μεγάλα προβλήματα, ανάγκασε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναστείλουν τη λειτουργία του μετρό στην μητροπολιτική περιοχή της Ουάσινγκτον, που είναι το δεύτερο πλέον πολυσύχναστο μετρό στις ΗΠΑ. Το μετρό θα μείνει κλειστό ως την Κυριακή. Στην Βιρτζίνια επιστρατεύτηκαν 300 στρατιώτες για να παράσχουν βοήθεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις διακινήσεις τους ενώ πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πολιτείες της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ, της Βόρειας Καρολίνας και της Πενσιλβανίας.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου