Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Επαναλειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαραθούντας



Ο ΧΥΤΑ της Μαραθούντας αναμένεται να επαναλειτουργήσει από σήμερα, αφού συνεργεία της Επαρχιακής διοίκησης Πάφου αναμένεται να καθαρίσουν τα σκουπίδια που άδειασαν στην είσοδο του ΧΥΤΑ δύο σκυβαλοφόρα οχήματα του Δήμου Πάφου.


Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα συνεργεία της Επαρχιακής διοίκησης αναμένεται να καθαρίσουν το δρόμο σήμερα το πρωί, χρεώνοντας τον Δήμο Πάφου για την υπηρεσία αυτή, ενώ ταυτόχρονα θα επιβληθεί και πρόστιμο στον Δήμο. Για τα υπόλοιπα, είπε, δεν θα εμπλακούμε.

Συγκεκριμένα, η  κ. Λάμπρου δήλωσε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση επέβαλε πρόστιμο στο Δήμο για την εναπόθεση των σκυβάλων σε χώρο μη επιτρεπόμενο. 

Επίσης, συνέχισε, “θα αναλάβουμε ως Επαρχιακή Διοίκηση και η δαπάνη θα σταλεί στο Δήμο” σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συμφώνησε με αυτό.

Τα υπόλοιπα, σημείωσε, “θα τα αφήσουμε στη Διαχειριστική Επιτροπή”. 

Η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως όλους αυτούς τους χώρους, όπως το ΧΥΤΑ και τους χώρους αδρανών υλικών, τους παρακολουθεί το Υπουργείο Γεωργίας,  δηλώνοντας ωστόσο πως η Επαρχιακή Διοίκηση προσφέρει κάθε βοήθεια όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.  

Ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Μαραθούντας στον οποίο μεταφέρονται τα σκύβαλα της Επαρχίας πλην του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς δεν λειτούργησε χθες.

Ο χώρος έκλεισε όταν δύο σκυβαλοφόρα οχήματα του Δήμου, άδειασαν τα σκουπίδια στην είσοδο του χώρου, αποκλείοντας την πρόσβαση. Φέρονται να ενήργησαν με οδηγίες του Δημάρχου Πάφου.

Αιτία για τη νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμο και τον εργολάβο που διαχειρίζεται το χώρο είναι η απόφαση της εταιρείας να εφαρμόσει μετά την επέκταση του συμβολαίου για άλλους 12 μήνες επακριβώς τους όρους της σύμβασης με βάση τους οποίους ο χώρος εξυπηρετεί τα σκυβαλοφόρα οχήματα έξι μέρες την εβδομάδα. 

Μέχρι τώρα η εταιρεία λειτουργούσε τον χώρο κάποιες ώρες και την Κυριακή για να εξυπηρετεί σκυβαλοφόρα οχήματα από το Δήμο Πάφου. 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η θετική τους αυτή στάση δεν έχει εκτιμηθεί από το Δήμο Πάφου, ο οποίος εξακολουθεί να μην πληρώνει τον ΧΥΤΑ για τις υπηρεσίες που παρέχει και προς το Δήμο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: