Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Όλα τα νεότερα για την δολοφονία του "Τσικίτο"

Φόνος εκ προμελέτης  διαπράχθηκε γύρω στις 8.45 χθες βράδυ στην περιοχή Πύλας στη Λάρνακα.
Τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Γεωργίου άλλως "Τσικιτο"  40 ετών, αναζητεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, από την πρώτη στιγμή διεξάγονται έρευνες και αξιολογούνται πληροφορίες.
Το θύμα ήταν γνωστό στην αστυνομία, ενώ αποτελούσε στόχο εγκληματικής ενέργειας, καθώς ήταν ένας εκ των τριών στόχων τριπλού φονικού που απετράπη τον περασμένο Ιούνιο από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για το ξεκίνημα "βεντέτας".

Αναπαράσταση δολοφονίας
Ελεύθερος σκοπευτής της ΜΜΑΔ βρέθηκε στο σημείο και προχώρησε σε συντονισμένη αναπαράσταση της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνα στην περιοχή βρήκαν κάλυκα, σε απόσταση περισσότερο από 100 μέτρα από το σημείο που εκτελέστηκε το θύμα.

Το θύμα ήταν γνωστό στην αστυνομία, ενώ αποτελούσε στόχο εγκληματικής ενέργειας, καθώς ήταν ένας εκ των τριών στόχων τριπλού φονικού που απετράπη τον περασμένο Ιούνιο από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για το ξεκίνημα "βεντέτας".

Το χρονικό της δολοφονίας
Ο φόνος εκ προμελέτης  διαπράχθηκε γύρω στις 8.45 χθες βράδυ στην περιοχή Πύλας στη Λάρνακα.
Συγκεκριμένα, ενώ ο Γεώργιος Γεωργίου 40 χρόνων από τη Λάρνακα είχε αποβιβαστεί από αυτοκίνητο που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο και κατευθυνόταν προς την οικία του, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από άγνωστο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι πυροβολισμοί πιστεύεται ότι, προήλθαν από διερχόμενο όχημα και πρόκειται για προμελετημένη ενέργεια, ενώ στη σκηνή ήταν παρών ο πατέρας του θύματος, αλλά και τρίτο, φιλικό άτομο, οι οποίοι ωστόσο δεν τραυματίστηκαν.

Στη σκηνή μετέβησαν ο Βοηθός Αρχηγός Λάμπρος Θεμιστοκλέους,  Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας και άλλα μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ έγινε αυτοψία της σκηνής από τους Ιατροδικαστές Σ. Σοφοκλέους Ν. Χαραλάμπους και Α. Παπέττα.

Ερευνώνται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία θα αξιολογηθούν  από την Αστυνομία.

Νεότερα
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο που διαπράχτηκε το φονικό
Συνεχίζονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών του νέου στυγερού φονικού που σημειώθηκε χθες βράδυ στην Πύλα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να κλειδώνουν στο σενάριο ότι ο εκτελεστής ήταν κρυμμένος στο απέναντι χωράφι,  ενώ δεύτερο πρόσωπο τον ανέμενε σε όχημα σε κοντινή απόσταση με το οποίο διέφυγαν από τη σκηνή.

Μέλη της Αστυνομίας συνοδευόμενα από ανιχνευτικά σκυλιά χτενίζουν το χωράφι σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν κάλυκες, ενώ η απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε το θύμα ξεπερνά τα 30 μέτρα.

Ως εκ τούτου, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για επαγγελματία  δολοφόνο.
Την ίδια ώρα σε ότι άφορα τον ισχυρισμό του πατέρα ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές τον είχε προσπεράσει λίγα λεπτά προηγουμένως η Αστυνομία θεωρεί πολύ απομακρυσμένο σενάριο η δολοφονία να έγινε εν κινήσει
Στα χέρια των ανακριτών βρίσκεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του «Τσικίτο» οι  οποίες δείχνουν το θύμα να πέφτει νεκρός χωρίς όμως να καταγράφονται οι κινήσεις του εκτελεστή ή να περνά από την οικία οποιοδήποτε όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος δέχτηκε δύο πυροβολισμούς από το μπροστά και εκτιμάται ότι το φονικό όπλο ήταν πυροβόλο και πιθανών να έφερε διόπτρα.
Στη σκηνή για αυτοψία έφτασαν με το πρώτο φως της ημέρας και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαράλαμπους οι οποίοι στις 12 το μεσημέρι θα διενεργήσουν και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου